Recept

Julgodis som funkar året om

Idag tänkte jag tipsa om lite godsaker som är gott på alla möjliga sätt. Som man skulle kunna säga är julgodis som funkar året om. För de är liksom lika goda året om! Så jag hoppas du gillar dem också.

De innehåller inte speciellt mycket socker, och inga mjölkprodukter eller gluten om man vill vara utan det. Dessutom, så finns de flesta ingredienserna, åtminstone hos oss, hemma i stort sett jämt. Så man behöver inte planera i förväg när man blir sugen på dem!

Det enda du egentligen bör tänka på, är att se till att de eteriska oljor du använder i recepten är godkända för att ta invärtes, dvs att de är tillräckligt rena för det.

Här kommer de två recepten på julgodis som funkar året runt – varsågod!

Chokladbollar med kokos- och mintsmak

julgodis-som-funkar-aaret-runt1

100g extra virgin kokosolja (japp, den med smak!)
3dl havregryn

1dl kokossocker
2-3msk rå kakao
1/2tsk vaniljpulver
2-3msk starkt kaffe
Kokos till garnering
4 droppar pepparmintsolja

Blanda ihop alla ingredienser, forma bollar, rulla i kokos. Ställ kallt en stund om du orkar vänta, då blir de lite tryffliga. Njut!

Ljuvliga citronbollar

1,5 dl kokosflingor + lite att rulla i
1dl mandelmjöl
0,5dl kokosolja
2msk houng
5 droppar citronolja
en nypa havssalt
en nypa vaniljpulver

Det här receptet kommer från Jenny som driver Lilla Yogastudion, så när du sitter och mumsar i dig dessa kan du skänka henne en varm tanke! Dessa är lika lättgjorda som chokladbollarna, bara blanda ihop, rulla bollar, vänd dem i kokos och kyl om du orkar vänta. De smakar nästan lite vit chokladigt, fastän de inte innehåller något sånt!

Är du sugen på lite mer traditionellt julgodis så kan jag däremot annars rekommendera min chokladfudge (som nog också skulle bli grym med mintsmak) eller andra varianter på chokladiga godsaker. Annars är en av mina absoluta favoriter till jul havrekex. Så. Himla. Goda!

Vad är dina favoriter när det gäller julgott?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.