För något år sedan så slutade jag av flera anledningar att äta fläskkött. Ibland kan jag därför sakna den rökta smaken i t ex bacon. Som topping på soppor eller tillbehör i någon maträtt. Så när jag hittade dessa snabba ugnsrostade kokoschips var problemet liksom löst.
För de ÄR verkligen både snabba och goda! Testa du också, vettja!
Du behöver:
100g naturella kokoschips
2 msk olja
1,5 msk japansk soja
1 msk lönnsirap
1,5 tsk rökt paprikapulver
1 tsk liquid smoke
salt efter tycke och smak
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kokosen i en bunke. Blanda övriga ingredienser separat och häll över kokosen. Tillsätt mer salt om du känner att det behövs. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 5 min, rör om någon gång under tiden och håll koll så de inte blir sönderbrända utan bara rostade. Använd efter behov, förvara i lufttät burk om de inte går åt direkt.
Mm, det låter ju riktigt gott. Tack för tipset. 😀