Tankar

Sommarsummering och höstfokus

Kalendarisk höst nu då… Tiden går så otroligt fort känns det som. Fast jag har haft en på många sätt härlig sommar så har den liksom bara passerat förbi i en suck. En ganska nöjd suck förvisso, men ändå. Jag älskar höst, så det är inte så att jag känner mig snuvad på något vis, utan det är mer att jag känner ett behov av att stanna upp och summera. Kanske fokusera om inför en förmodligen ganska hektisk, men förhoppningsvis också härlig höst. I juni skrev jag en sommarönskelista, som jag faktiskt inte har ens sneglat på sedan dess. Förutom nu. Och ändå inser jag att jag har gjort ganska mycket på listan liksom av mig själv. Det borde ju tyda på en bra sommar!

Så jag tar helt enkelt och checkar av sommarlistan, så kan vi ta och fokusera på hösten sedan:

 • Yoga. Helst utomhus, såklart, när vädret tillåter. Jag har ett fantastiskt lång-yoga-pass jag behöver göra ett antal gånger under sommaren. Jag behöver vara snäll mot mina höfter för att släppa fram det som behövs släppas på, fysiskt och mentalt.

Jodå, yogan har absolut haft plats i min sommar. Jag har inte dokumenterat allt, men skulle säga sisådär 4-5 ganger i veckan. Ibland långt och härligt, ibland kort och intensivt. Ibland halvhjärtat, ibland all in.

 • Sjöar. Kanske simma i en spegelblank sjö. Eller bara sitta vid en kvällsstilla sjö och summera dagen i ensamhet.

Check på den också! Även om mina fingrar protesterade mot det, så var det riktigt härligt ändå!

 • Cykling. På torra, barrdoftande stigar. Bli mer kompis med min MTB. Av nån anledning vågar jag mycket mer i år, så cyklingen är liksom roligare.

Jajemen, mer än jag hade tänkt. Stigar och jag är faktiskt ganska bra kompisar. Förutom om det har kommit stenar och lagt sig i vägen, eller om det är alltför brant. Då tar haren i mig väldigt mycket utrymme.

 • Solnedgångar. Det var sååå längesedan jag såg en. Hej kvällstrött, liksom. Men nån gång borde även en solnedgång på sommaren kunna fås till. Även om man är morgonmänniska i kvadrat!

Tackar tjänsteresor och yogakurser för denna. För hemma i min vanliga lunk blir det inte mycket solnedgångar. Men det har faktiskt hänt. Flera gånger till och med.

 • Stigtassande. Jag har sprungit alldeles för lite hittills. Saknar det massor! Hoppas att all cykling har gett starka(re) ben så att resten av sommaren kan ge mycket stigspring och springendorfiner.

Alltså, den får jag nog säga pass på… Jag HAR sprungit några gånger. Men inte i skogen. Tyvärr.

 • Meditation. För att det är världens bästa återhämtning. Inte nödvändigtvis stillasittande dock. Gå på strövtåg i skogen på egen hand.

Jodå, ganska frekvent har jag mediterat. Eller, snarare försökt… För tjattret i mitt huvud har varit irriterande svårtystat i sommar. Men skam den som ger sig!

 • Somriga godsaker. Enligt mig själv då. Typ myntasmoothie. Hemplockad rabarber och egenodlade jordgubbar och smultron. Gazpacho. Något riktigt gott grillat!

Inte en enda grillning har vi fått till. Mynta däremot, mmmm…. Många gånger! Har en planta på trappan som jag går och snyltar av ibland. Till smoothie eller till te. Bär har jag också knaprat mycket. I trädgården och i skogen.

 • Äventyr. Med barnen såklart. I närområdet och lite längre bort. Fyllda med skratt och nyfikenhet. Men kanske även själv. Drömmer i hemlighet om paddling och tältnätter. Om jag sätter det på pränt kanske det händer…

En tältnatt har jag ju fått till i alla fall. Upptäckarturer i skogen. Både med och utan barn. Men paddling? Näe… Inte i år heller…

 • Fotografering. Mer än bara halvdassiga mobilbilder då. Både till familjealbumen och till min starkt (designmässigt) försummade blogg. Men det här är nog kanske det som mest av allt på listan är en smått orealistisk dröm. För när ska jag prioritera det, liksom?!

Ja, när ska jag prioritera det?? Inte har det hänt hittills i alla fall, så här får man fortsätta stå ut med lite halvtaskiga mobilbilder…

 • Vuxenprat. Utan stress eller tider att passa. Med en eller flera goda vänner. Sååå länge sedan det hände sist!

Och inte har det hänt i sommar heller. Inte med de där goda vännerna jag hade i åtanke i alla fall. Det här är verkligen ett område där jag tänker ”Vad hände med sommaren??”

Det var sommaren det… Och nu är det som sagt höst. Och frågan är ju vad som ska bli mitt höstfokus. Eller, egentligen har jag det nog ganska klart för mig. Jag skulle kunna sammanfatta det i ganska få ord, som skulle kunna få ligga där i bakhuvudet som påminnelser. För utmaningen kommer nog ligga i att just påminna mig själv. Prioritera mig själv ibland. Det är ju faktiskt något av det svåraste som finns. Så jag tror att höstfokus får bli så här:

Sol, vind och vatten. Andas. Tassa stig. Yoga. Aktivitet.
~S~A~T~Y~A~

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mari
  4 september, 2017 at 07:08

  Låter som en härlig sommar 🙂 <3

 • Reply
  Trail & Inspiration
  4 september, 2017 at 10:24

  Inte bara jag som inte fått till grillning då… 😮 😉
  Och att skogstassa nu i september istället, låter som en bra revansch ju. 😀

  Kram M

 • Reply
  Ingmarie
  9 september, 2017 at 22:58

  Låter som ett perfekt höstfokus!!!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.