Mitt huvud håller på att bubbla över för tillfället. Av allt möjligt som vill ut, men inte riktigt har strukturerat sig ännu. Så här kommer istället det utlovade receptet på äppelpaj, lagom till söndagsfikat.
Äppelsmulpaj med smak av kola, 1 stor pajform
100g smör
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 stora äpplen
Kanel och vaniljpulver
Skala äpplena och klyfta dem tunt. Mät upp de torra ingredienserna till degen i en skål. Dela smöret (rumsvarmt) i bitar och arbeta in det med fingrarna till en smulig deg. Varva äpplen, kanel, vaniljpulver och deg i pajformen. Avsluta med ett ganska tjockt lager av degen. Grädda i 170 grader i ca 20 min eller tills äpplena är mjuka. Njut med vaniljglass, eller bara som den är. Det är kokossockret som gör att smaken blir riktigt härligt kola-aktig.
Det låter ju hur gott som helst!!
Det var det!
Jag känner doften ända hit! Och då har det ändå hunnit bli onsdag också 🙂
Hihi… ja doften satte sig ordentligt i kläderna ?