Matlagningsinspirationen är så smått tillbaka, även om avancerade rätter fortfarande sätter min stackars lilla hjärna på prov. Simultanförmågan är inte på topp för tillfället så tidsåtgången kan nog vara annorlunda för en normal hjärna. Gissar att den här rätten egentligen är ganska snabb. Gissar också att jag förmodligen kommer kunna byta in dessa biffar i matlådan mot en extra köttbit till sambon. Mera veggo till mig!
Inspirationen kommer från ett Linas matkasse-recept, men jag barnanpassade en del och bytte ut till lite mer säkra kort.
Bön- och linsbiffar med mathavresallad
Biffar:
1 äpple
1 gul lök
Curry och spiskummin
1 förp kidneybönor
1 förp linser
2 ägg
1 vitlöksklyfta
2 dl vetemjöl
Lite sweetchilisås
Olja att steka i
Mathavresallad:
4 port mathavre, kokt i buljong
2 äpplen
3 tomater
1 kruka citrontimjan
Pressad lime
2 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
Örtsalt
Tillbehör:
Grekisk yoghurt
Börja med salladen: Koka mathavren. Grovhacka under tiden äpple och tomat och lägg i en skål. Finhacka citrontimjan och blanda i. Tillsätt olja, vinäger och örtsalt. Blanda i mathavre när den är kokt.
Grovriv äpple och lök till biffarna. Fräs det i olja, lite curry och spiskummin. Häll bönor och linser i ett durkslag och skölj dem. Lägg i en skål och tillsätt ägg, vitlök och sweetchilisås. Mixa ganska slätt och blanda i lök- och äppelfräs samt mjöl så att det blir en ganska kladdig smet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora biffar, ca fyra åt gången. Stek 3-4 min på varje sida tills de är fasta och frasiga.
Servera biffar och sallad med en klick yoghurt och känn dig nöjd med veckans veggo-middag!
Vill du ha fler vegetariska recept än bara bön- och linsbiffar med mathavresallad? Spana in kategorin Veckans vegetariska, som du även hittar via veckansvegetariska.se
Detta skulle nog jag älska. Ola skulle äta det utan knussel precis som med all mat. Och Moa skulle vara halvimponerad. Hahaha…
Lyllo dig som har allätare i familjen ?