Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar

Posted on 24 april, 201723 april, 2017

Man skulle kunna tro att det serveras väldigt lite vegetariskt här hemma, med tanke på hur sällan det kommer något nytt recept från mig. Men faktum är att det är riktigt ofta. Och väldigt ofta är det favoriter från arkivet som återanvänds. Det finns en del godbitar där som framförallt barnen gillar. Tomat- och kokosgrytan med linser t ex. Eller majs- och bönburgarna.

De flesta recepten i veggo-arkivet är både hyfsat snabblagade, och lättgjorda utan en massa krångliga ingredienser eller skumma köttersättningar. Hela vego-arkivet går förresten numera att hitta via http://veckansvegetariska.se, smidigt va?

Men den här måndagen (för jag lägger alltid ut nya veggorecept på måndagar – Meatless Monday liksom) är det en nygammal skapelse som fått komma ut i rampljuset – morots- och fetaostbiffar. Inspirationen kommer från ett av ICAs mest googlade recept, men jag tycker biffarna blir lite för salta med halloumi så jag kör på fetaost istället, och lite annat jox. Varsågoda!

Morots- och fetaostbiffar, 6 port

morots- och fetaostbiffar 1
Ca 300g morötter
300g fetaost
1dl mandelmjöl
2 ägg
Paprikapulver
Vitlökspulver
Olja

Barnhoummus:
En burk kikärter
En pressad citron
3 msk olivolja
En vitlöksklyfta
Spiskummin
Salt
En rejäl klick creme fraiche eller grekisk yoghurt

Pasta/mathavre/couscous (baserat på vad barnen flirtas bäst med)

Sätt ugnen på 230 grader. Riv morötterna grovt och lägg i en skål. Smula i fetaosten och tillsätt övriga ingredienser. Krydda efter smak. Olja händerna och forma biffar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn 15-20 min.

Gör under tiden hoummusen. Häll av och skölj kikärterna, blanda med övriga ingredienser. Tillsätt ev en matsked tahini för mer vuxen smak. Mixa slätt.

Koka ev tillbehör och servera sedan biffarna med hoummus och en rejäl sallad.

morots- och fetaostbiffar 2

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com