Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Tomat- och kokosgryta med linser

Den här veckans vego-improvisation blev faktiskt bättre än jag trodde när jag påbörjade grytslamret. Det var en sådan där nödlösning för att vi glömt ta fram det vi egentligen skulle äta ur frysen. Ett riktigt hopkok alltså…

Tomat- och kokosgryta med linser (6 port)
Ris eller mathavre till 6 portioner
2 frp krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja
Grönsaksbuljong (pulver eller tärning, eko)
1 frp linser
Ca 2 dl kokosmjölk
Paprika, ingefära, peppar (eller vilken kryddning du vill)

Koka ris eller mathavre. Grovhacka löken och krossa vitlöken. Fräs den i olja utan av den blir brynt. Häll i tomater, buljong och kryddor. Koka ihop det ca 10 min. Häll av och skölj linserna. Häll i dem tillsammans med kokosmjölken och låt puttra någon minut till. Servera grytan med ris eller mathavre och gärna en grönsallad.

Undrar du hur skapelsen ser ut? Kolla på min instagram.

Undrar du vad man gör med den överblivna kokosmjölken eftersom en burk innehåller 4dl? Pinacolada-smoothie eller overnight oats är mina val.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  11 juli, 2016 at 21:29

  Låter supermumsigt!

 • Reply
  Matsdotter
  12 juli, 2016 at 09:44

  Åh vilket härligt recept, det måste jag testa 🙂 Vill ha mer vegetariska recept!

 • Reply
  Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar - Lite Längre
  24 april, 2017 at 11:58

  […] från arkivet som återanvänds. Det finns en del godbitar där som framförallt barnen gillar. Tomat- och kokosgrytan med linser t ex. Eller majs- och […]

 • Reply
  Kari
  19 november, 2017 at 20:56

  Tack för tipset, det skall jag laga i veckan (när vi har återhämtat oss från dagens skapelse).

 • Reply
  Veckans vegetariska: Svamp- och linstacos - Lite Längre
  26 mars, 2018 at 07:37

  […] Sen funderade jag ett tag på om jag skulle kapitulera för mitt motstånd mot sojafärs och sojaprodukter rent generellt. Testade en gång men nä… Ingen succé. Så av någon anledning kom jag på att linser borde funka. Kanske ihopblandat med något annat för lite struktur och tuggmotstånd. Även om mina barn redan från början älskar linser, allra helst tomat- och kokosgryta med linser! […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.