Den här veckans vego-improvisation blev faktiskt bättre än jag trodde när jag påbörjade grytslamret. Det var en sådan där nödlösning för att vi glömt ta fram det vi egentligen skulle äta ur frysen. Ett riktigt hopkok alltså…
Tomat- och kokosgryta med linser (6 port)
Ris eller mathavre till 6 portioner
2 frp krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja
Grönsaksbuljong (pulver eller tärning, eko)
1 frp linser
Ca 2 dl kokosmjölk
Paprika, ingefära, peppar (eller vilken kryddning du vill)
Koka ris eller mathavre. Grovhacka löken och krossa vitlöken. Fräs den i olja utan av den blir brynt. Häll i tomater, buljong och kryddor. Koka ihop det ca 10 min. Häll av och skölj linserna. Häll i dem tillsammans med kokosmjölken och låt puttra någon minut till. Servera grytan med ris eller mathavre och gärna en grönsallad.
Undrar du hur skapelsen ser ut? Kolla på min instagram.
Undrar du vad man gör med den överblivna kokosmjölken eftersom en burk innehåller 4dl? Pinacolada-smoothie eller overnight oats är mina val.
Låter supermumsigt!
Det var det! ?
Åh vilket härligt recept, det måste jag testa 🙂 Vill ha mer vegetariska recept!
Ja, gör det! Vegetariskt behöver inte vara så svårt 🙂
Tack för tipset, det skall jag laga i veckan (när vi har återhämtat oss från dagens skapelse).