Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Svamp- och linstacos

Posted on 26 mars, 201824 mars, 2018

Tacos är en sån där rätt som jag försökt veggofiera ganska länge här hemma. Ingen av tjejerna är särskilt förtjusta i köttfärsröran ändå, och det borde gå ganska lätt att hitta alternativ kan man tycka… Men det tog ett tag innan jag lyckades snickra ihop svamp- och linstacos, som blev en riktig fullträff.

Först testade jag att göra röra på svarta bönor, som värms i stekpanna med vatten och tacokrydda och mosas ihop. Men den var ingen hit hos de små. För sörjigt skulle jag tro…

Sen funderade jag ett tag på om jag skulle kapitulera för mitt motstånd mot sojafärs och sojaprodukter rent generellt. Testade en gång men nä… Ingen succé. Så av någon anledning kom jag på att linser borde funka. Kanske ihopblandat med något annat för lite struktur och tuggmotstånd. Även om mina barn redan från början älskar linser, allra helst tomat- och kokosgryta med linser!

Så till slut blev min bästa vegetariska tacovariant helt enkelt:

Svamp- och linstacos

svamp- och linstacos 1

Tacoröra:
250g färsk svamp
1 frp färdigkokta linser
1 påse ekologisk tacokrydda

Tortillas av valfri sort

Avokadokräm:
2 avokado
Vitlökspulver
Lime

Tomater, gurka, bladspenat

Majs, creme fraiche, tacosås

Riven ost

Hacka svampen medelfint. Fräs den i en stekpanna och när den vätskat av sig så häller du i avrunna, sköljda linser, tacokrydda och en skvätt vatten. Låt puttra tills det gått ihop sig till en röra med bra konsistens. Häll på mer vatten om det behövs.

Mosa under tiden avokado och rör ihop med vitlökspulver och lime till en kräm. Skär eller hacka grönsakerna.

Servera i tortillas tillsammans med riven ost och sås.

svamp- och linstacos 2

Förstå gången någonsin som bägge barnen ätit upp allt i tacon utan att peta bort och spotta ut. Svamp- och linstacos blir det fler gånger!

Vill du ha fler vegetariska recept så finns alla mina veggotips även på veckansvegetariska.se, och såklart via kategorin Veckans vegetariska här på bloggen!

2 thoughts on “Veckans vegetariska: Svamp- och linstacos”

  1. M skriver:
    12 april, 2018 kl. 18:10

    Puy- eller belugalinser blir inte så kläggiga, bra konsistens. Kanske funkar på ditt taco-team.

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      12 april, 2018 kl. 22:08

      Beluga brukar jag ha i bolognese. I tacon vill knoddarna ha det kläggiga. Bra tips annars!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com