Övrigt

10 saker jag vill fylla min sommar med

Tänk att redan halva juni passerat, var tar tiden vägen egentligen?? För att inte bara låta sommaren rinna mig ur händerna tänkte jag att jag tar och gör en sommarlista även i år. Förra årets lista blev ju väldigt bra och en stor inspiration för att sätta guldkant på sommaren!

Däremot känns det ganska dumt att sätta några prestationsinriktade saker på DN sommarlista just nu, med tanke på det här lite väl krångliga pusslet jag satt mig i för tillfället. Så fokus i årets lista blir lekfullhet,  avkoppling och kreativitet. Sånt som jag tror jag behöver för att få återhämtning och  hitta många tillfällen till magpirr och ögonglitter!

Det här vill jag förgylla min sommar med:

Yoga. Helst utomhus, såklart, när vädret tillåter. Jag har ett fantastiskt lång-yoga-pass jag behöver göra ett antal gånger under sommaren. Jag behöver vara snäll mot mina höfter för att släppa fram det som behövs släppas på, fysiskt och mentalt.

Sjöar. Kanske simma i en spegelblank sjö. Eller bara sitta vid en kvällsstilla sjö och summera dagen i ensamhet.

Cykling. På torra, barrdoftande stigar. Bli mer kompis med min MTB. Av nån anledning vågar jag mycket mer i år, så cyklingen är liksom roligare.

Solnedgångar. Det var sååå längesedan jag såg en. Hej kvällstrött, liksom. Men nån gång borde även en solnedgång på sommaren kunna fås till. Även om man är morgonmänniska i kvadrat!

Stigtassande. Jag har sprungit alldeles för lite hittills. Saknar det massor! Hoppas att all cykling har gett starka(re) ben så att resten av sommaren kan ge mycket stigspring och springendorfiner.


Meditation. För att det är världens bästa återhämtning. Inte nödvändigtvis stillasittande dock. Gå på strövtåg i skogen på egen hand.

Somriga godsaker. Enligt mig själv då. Typ myntasmoothie. Hemplockad rabarber och egenodlade jordgubbar och smultron. Gazpacho. Något riktigt gott grillat!

Äventyr. Med barnen såklart. I närområdet och lite längre bort. Fyllda med skratt och nyfikenhet. Men kanske även själv. Drömmer i hemlighet om paddling och tältnätter. Om jag sätter det på pränt kanske det händer…

Fotografering. Mer än bara halvdassiga mobilbilder då. Både till familjealbumen och till min starkt (designmässigt) försummade blogg. Men det här är nog kanske det som mest av allt på listan är en smått orealistisk dröm. För när ska jag prioritera det, liksom?!

Vuxenprat. Utan stress eller tider att passa. Med en eller flera goda vänner. Sååå länge sedan det hände sist!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kari
  16 juni, 2017 at 08:07

  Allt det här och så sovmorgon (eventuellt strax efter solnedgången…) utan tider att passa! Längtar efter att få vara ledig.

 • Reply
  Trail & Inspiration
  19 juni, 2017 at 21:49

  Vi kanske ska försöka få till lite stigtassande i sommar? Om du vill alltså..? 🙂

 • Reply
  Ann Rumbleinthearctic
  20 juni, 2017 at 01:04

  Jag har faktiskt aldrig provat på Yoga, men det verkar som det är väldans poppis överallt, får se om det blir något testande av yoga för min del. Annars så ser din sommardröm ungefär likadan som min. Jag hoppas även jag att jag får till lite sjöutsikt här och där, har även jag börjat mer med MTB och bör få till en hel del mer cykling nu i sommar. Solnedgångar hoppas jag med på att förgylla mina kvällar med, och stigtassande, jag försöker även jag komma igång med mer springning igen. Myntasmoothie låter intressant, vi har hur mycket mint i trädgården som helst, så får helt enkelt testa det också 🙂 För min del blir det ju lite äventyr och och fotografering här också.

 • Reply
  Äntligen semester - och tält! - Lite Längre
  9 juli, 2017 at 20:50

  […] är det i alla fall semester. Med en sommarlista och en julikalender att plocka roliga godsaker ifrån. Som att upptäcka lokala pärlor, det gjorde […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.