Tankar

Första riktiga höstveckan

Den här veckan känns det som att hösten kommit på riktigt. Med nordanvindar, sprakande höstfärger och mörka kvällar. En speciell vecka att börja jobba på. Mycket har hänt, och det känns nästan som att det är mycket längre tid som gått sedan jag återvände till jobbvardagen. Så jag tror jag måste sammanfatta det lite. Här kommer en ”veckans”-lista:

Veckans…

…mest förväntade: att måndagen blev en måndag. En sån där när man glömmer mackor och lunchlåda hemma i hallen, och inget riktigt funkar.

…mission impossible: att försöka klämma in 100% arbete på 50% av tiden. Särskilt när orsaken till den 50%-iga tiden är att man faktiskt inte pallar mer. Prioritering är prioriterat!

…vackraste: tisdagsmorgonen. Egentligen är alla morgnar på väg till jobbet smärtsamt vackra, men då var det magiskt. Kombinationen av frost, sprakande höstfärger och soluppgång gjorde mig nästan tårögd. Nästan lika tårögd var jag över att jag hade ganska ont om tid för att hinna få parkering så jag kunde inte stanna och fota. Men präntade in det i minnet ändå. Och bjuder på andra bilder från veckan.

…ödesdatum: sjätte oktober. I år igen. Hoppas det blir ett bättre utfall i år än förra året. Det finns fortfarande en chans.

…träning: yinyoga. Mest för det stressade huvudet. En löprunda som blev en snabb promenad. Bålstabilitet i mörker. En knapp halvtimme på spinningcykeln i källaren.

…insikt: det är inga problem att stå och jobba hela dagarna (eller nåja, halva…) efter att ha varit sjukskriven samtidigt som man har två små knoddar hemma. Jag är helt enkelt inte van att sitta och att stå och hänga vid ett skrivbord är rena vilohemmet, fysiskt alltså.

…mest otippade: att vi ser ut att kunna skörda jordgubbar igen snart!

…erkännande: chemobrain gäckar mig lite fortfarande. Eller så har jag helt enkelt blivit gammal och känslig.

…husligheter: en hel del bebismat. Ingefärashot. En supergod äppelpaj (recept kommer i veckan!). Lite vegetariskt. Några små syprojekt.

…tankar: omväxlande. Oro, förhoppningar. Planer, apati. Accepterande, frustration. Livet, helt enkelt.

Hur har din vecka varit?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  8 oktober, 2016 at 19:42

  ja nu är det nära på ”snoretfryser-varning”. Mössa, vantar, tjocka tajts och tredubbla jackor fick jag ta på i dag. :-O

 • Reply
  Kari
  8 oktober, 2016 at 20:15

  Hösten har inte riktigt kommit till Bryssel ännu – känns lite konstigt eftersom vi redan haft höst i fjällen ett par veckor. Den här veckan har varit bättre än den förra, mer stress på jobbet men å andra sidan börjar jag vänja mig vid allt igen och vet åtminstone i vilken ordning jag ska ta mig an alla deadlines.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   12 oktober, 2016 at 20:31

   Skönt att vardagen börjar återvända lite! Här har jag nog inte riktigt hittat varken hjärnan eller rutinerna än.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.