Tankar

En kanalpromenad och tankar om livet

Den där omtalade egentiden alltså… Dagtid är den ruggigt svår att få till just nu. En promenad med lillasyster i vagnen (som förhoppningsvis sover åtminstone 20min) är värsta lyxen!

Just eftersom promenaderna blir ganska korta fastnar jag ofta i grannskapet, men idag på eftermiddagen tog vi en sväng upp till Göta Kanal.

Medan Mini sov gott en stund tittade jag på båtar och filosoferade om allt möjligt.


Som att oavsett om man är sjuk eller frisk så kan livet ta slut väldigt plötsligt. Som för extremskidåkaren Matilda Rapaport som omkom i en olycka häromdagen. Så tragiskt, och som alltid när det händer sådant, så får jag mig en tankeställare. Man vet ju verkligen inte vad som väntar en i livet och vilka vändningar det tar.

Därför är det så viktigt (och blir viktigare för mig för varje dag som går) att njuta av nuet och det som är fint och vackert och bra. Att göra livet till sitt eget och våga följa sitt eget hjärta. För man vet inte hur mycket tid man har på sig att förverkliga drömmar och göra allt det där man längtar efter.

Så ta hand om varandra! Kramas mycket. Tala om för dem du älskar hur mycket de betyder. Följ ditt hjärta! Medan du fortfarande kan.


You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  fjällstårsan
  20 juli, 2016 at 07:07

  Jättefint skrivet.
  Det är så lätt att glömma o ta för givet och börja gnälla över små saker. Vi är nog många som behöver påminnas, så tack för att du skrev precis det du skrev.

 • Reply
  Ingmarie
  20 juli, 2016 at 23:01

  Precis! Så jag säger tack för att du delar med dig av så mycket! KRAM

 • Reply
  Dryden - Traveler's Edition
  21 juli, 2016 at 22:46

  Spot on. Och somna aldrig osams.

 • Reply
  Hanna
  22 juli, 2016 at 05:58

  Så sorgligt! Man måste verkligen ta till vara på dagarna och vara i nuet och inte tänka på allt man kan göra ”sen”.

 • Reply
  Katrin -Katrins äventyr
  22 juli, 2016 at 21:50

  Du är så himla klok!! Därför gillar jag din blogg skarpt. Du har helt rätt i det du skriver och det är verkligen superviktigt. Värt att påminna en själv om det ofta.

 • Reply
  bureborn
  25 juli, 2016 at 03:26

  Kram! Och tack för att du påminner om det viktiga värdefulla livet, som är alldeles för lätt att ta för givet när vardagen tuffar på.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.