När det är så varmt som det varit senaste veckan är jag inte alls sugen på varm mat. Hellre kalla fräscha sallader, eller soppor. Gazpacho t ex, är supergott, tycker jag. Inte jättemättande om man är mycket i farten, dock. Så en äggmacka eller två kan vara bra som tillbehör.
Gazpacho (4 portioner)
0,25 rödlök
1 gul paprika
0,5 gurka
3 tomater
5dl tomatjuice
1dl vatten
0,5dl olivolja
2-3 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
Finhacka rödlöken. Tärna resten av grönsakerna fint. Lägg allt i en skål, eller direkt i fyra tallrikar. Häll över tomatjuice, olja, vinäger och kryddor. Blanda, ät och njut!
10 Comments
Träningsblogga - Ida
27 juni, 2016 at 16:10Åh, bra tips! Ska lägga det på minnet. Funderar på att köra en vegetarisk vecka nästa vecka. Jag gjorde en sådan i höstas och mådde verkligen så bra av det.
Malin - Lite Längre
30 juni, 2016 at 19:32Åh, låter gott! En hel vecka med bara veggo, det vore nåt, det!
Sofie
28 juni, 2016 at 06:15Tack för påminnelsen om gazpacho – är ju så gott speciellt när man har tillgång till närodlade grönsaker.
Ha en fin vecka!
Malin - Lite Längre
30 juni, 2016 at 19:27Vassego! Ha det gott du med!
Camilla
28 juni, 2016 at 08:22Så gott!
Malin - Lite Längre
30 juni, 2016 at 19:27Yepp, mums ?
Mia
28 juni, 2016 at 12:44Åh tack för inspo, det var länge sedan jag mixade denna magiska rätt nu 🙂
Malin - Lite Längre
30 juni, 2016 at 19:26Mixa… Det var ju kanske en tanke också, att göra en slät variant! God är den i allafall, faktiskt så god att treåringen mumsade i sig och inte förrän efteråt insåg att hon ätit tomat som hon alltid toralvägrat utan att nånsin ha smakat.
Vevve
30 juni, 2016 at 07:12Eftersom det är så varmt äter jag bara glass…. kanske bra att få till lite soppa och någon näring i kosten haha
Malin - Lite Längre
30 juni, 2016 at 19:15Hehe, ja lite variation skadar ju aldrig ?