Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Gazpacho

När det är så varmt som det varit senaste veckan är jag inte alls sugen på varm mat. Hellre kalla fräscha sallader, eller soppor. Gazpacho t ex, är supergott, tycker jag. Inte jättemättande om man är mycket i farten, dock. Så en äggmacka eller två kan vara bra som tillbehör.

Gazpacho (4 portioner)

gazpacho
0,25 rödlök
1 gul paprika
0,5 gurka
3 tomater
5dl tomatjuice
1dl vatten
0,5dl olivolja
2-3 msk vit balsamvinäger
salt och peppar

Finhacka rödlöken. Tärna resten av grönsakerna fint. Lägg allt i en skål, eller direkt i fyra tallrikar. Häll över tomatjuice, olja, vinäger och kryddor. Blanda, ät och njut!

0

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Träningsblogga - Ida
    27 juni, 2016 at 16:10

    Åh, bra tips! Ska lägga det på minnet. Funderar på att köra en vegetarisk vecka nästa vecka. Jag gjorde en sådan i höstas och mådde verkligen så bra av det.

  • Reply
    Sofie
    28 juni, 2016 at 06:15

    Tack för påminnelsen om gazpacho – är ju så gott speciellt när man har tillgång till närodlade grönsaker.
    Ha en fin vecka!

  • Reply
    Camilla
    28 juni, 2016 at 08:22

    Så gott!

  • Reply
    Mia
    28 juni, 2016 at 12:44

    Åh tack för inspo, det var länge sedan jag mixade denna magiska rätt nu 🙂

    • Reply
      Malin - Lite Längre
      30 juni, 2016 at 19:26

      Mixa… Det var ju kanske en tanke också, att göra en slät variant! God är den i allafall, faktiskt så god att treåringen mumsade i sig och inte förrän efteråt insåg att hon ätit tomat som hon alltid toralvägrat utan att nånsin ha smakat.

  • Reply
    Vevve
    30 juni, 2016 at 07:12

    Eftersom det är så varmt äter jag bara glass…. kanske bra att få till lite soppa och någon näring i kosten haha

  • Leave a Reply