Träning

Att prova något nytt

Just nu testar jag nya grejer varje dag, ibland inte så frivilligt. Det här att vara tvåbarnsmamma har sina utmaningar, särskilt när det ska kombineras med lite ytterligare press och stress på grund av den oavklarade cancerbehandlingen.

Men den senaste veckans härdsmältor här hemma är liksom inte så spännande eller givande att skriva om här, trots att det är veckans tema hos Bloggar om Hälsa att testa något nytt. Den nya versionen av vardagskaos får helt enkelt stanna på skrivblad där ingen läser, som terapi enbart för mig själv.

Jag skulle kanske kunna skriva om det där luriga soya-baserade yoghurtsubstitutet jag testade häromdagen för att hitta energitäta mellanmålsalternativ som inte är mjölkbaserat (eftersom jag är rätt känslig mot laktos). Men nä, den var långt ifrån god, så den är inget jag rekommenderar. Kanske snarare varnar för då…

Inte att rekommendera…

En som däremot är en hejare på att testa nytt är Bureborn, som ska testa något nytt varje vecka i år. Hittills har det blivit test av allt möjligt, från Flexpass till digital detox och P1. Lästips!

Idétorkan var länge ganska total inför detta ämne, och jag vet inte riktigt varför jag hoppade på. Men så slog det mig i torsdags, med tanke på ovan nämnda härdsmälta, vad jag behövde som mest: Ta och testa den där mindfulness-appen som jag förmodligen är typ sist i landet med att testa.

Det var verkligen mumma. Till och med de kortaste guidade meditationerna gjorde att axlarna klättrade ner ett antal trappsteg och en helt annan rymd spred sig i kroppen (känslan när spänningar man inte ens märkt bara släpper, för att man börjar andas ordentligt igen och vara i nuet).


Nu har jag ställt in påminnelser så att jag ska ta mig de här ministrarna mer regelbundet. För tydligen behöver jag påminnas. Föresatsen jag hade för ett tag sedan har inte fungerat så bra…

Vill du läsa mer på temat ”BoH testar”? Kolla hos Anna som testat att springa utan gadgets.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  bureborn
  6 mars, 2016 at 13:51

  Påminnelser är ett absolut måste om jag ska lyckas hålla i såna där föresatser. Så lätt att glömma – eller låtsas glömma som Jonas Hallberg brukar säga. Och en så enkel liten metod som får kroppen att gå ner i varv låter onekligen som ett suveränt verktyg i en kaosvardag. Hoppas att du snart får lugnare veckor i livet! Kram!

 • Reply
  Söndag #9 - Anna Jansson
  6 mars, 2016 at 14:26

  […] provar Mindfulness-appen och jag påminns om att jag kanske också borde ladda ner den […]

 • Reply
  Ingmarie
  7 mars, 2016 at 06:52

  Jag tycker du verkar testa mycket nytt och ffa är du oerhört modig i mina ögon! Vill du något så verkar det åtminstone inte vara rädslan som stoppar dig. 🙂

 • Reply
  Ida
  8 mars, 2016 at 20:12

  Har du testat ProPud? Laktosfritt och riktigt gott. Chokladvarianten smakar chokladpudding. 🙂

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   8 mars, 2016 at 20:24

   Har funderat på det, men tyckte den innehöll så mycket lustigheter…

   • Reply
    Johannes
    17 mars, 2016 at 22:59

    Kan vara värd lite lustigheter bara inte för ofta, tycker den smakar helt ok och då kan jag leva med lite lustigheter i måttlig dos ibland.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.