Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Svamp- och auberginepasta

Posted on 13 februari, 201323 juni, 2017

Den här veckan var jag sugen på att göra något enkelt vegetariskt. Med ganska få ingredienser och utan massa tidsåtgång och krångel. Nåt som man liksom bara kan svänga ihop en vardag. Det blev svamp- och auberginepasta. Till det en riktigt grön sallad (ingen vitblek isbergssallad här inte…).

Svamp- och auberginepasta

svamp- och auberginepasta

Till 3-4 portioner:
1 aubergine
olivolja (går åt rätt så mycket)
ca 10-12 skogschampinjoner
2 hackade vitlöksklyftor
500g ekologiska krossade tomater
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
chilisås efter tycke och smak
spaghetti eller annan pasta
 
bladspenat eller ruccola
avocado
edamamebönor
saft från 0,5 citron
Skölj auberginen och skär i strimlor. Fräs i olivolja tills den är mjuk och fått lite färg (ca 4-5 min). Skölj och skiva svampen, fräs den i en torr panna. Lägg i aubergine och vitlök och låt fräsa nån minut. Tillsätt tomatkross, buljong och chilisås. Späd eventuellt med vatten. Låt puttra på svag värme ca 15-20 min.
Under tiden som såsen kokar ihop, så kokar du pastan. Gör salladen också under tiden. Koka edamamebönorna enligt påsen (mina var frysta) och tryck ur dem ur skidorna. Dela avocadon i lagom bitar. Blanda bönor, spenat och avocado och pressa över citronsaft. Blanda.
Servera pastan med såsen och salladen.

1 thought on “Veckans vegetariska: Svamp- och auberginepasta”

  1. Pingback: Veckans vegetariska: Favoriter i repris - Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com