Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Lyckad snabbmat

Posted on 2 december, 2015

Jag tycker ofta att jag till vardags har rätt tråkig matfantasi (det är oftast jag som planerar matenhos oss). Snabbt och smidigt är kriterier som smäller högre än delikat när det handlar om oss (heltidsarbetande, distanspendlar, småbarn, dagistidspussel). Fokus också på att vi ska få i oss rimligt med bra näringsämnen. 

Men ibland får jag till det utan att jag egentligen är medveten om det förrän jag sitter och mumsar i mig. Som idag. Trots att min portion var mikrovärmd pga lång arbetsdag, så njöt jag ordentligt av smakerna. Då kan jag ju inte undgå att tipsa om kreationen:

  
Lax med mathavre och hjortronsås

Koka mathavre enligt förpackningen

Stek laxfileer och krydda med citronpeppar 

Blanda en burk créme fraiche med 1-2 msk hjortronsylt

Skölj bladspenat och körsbärstomater och lägg upp i skål.

Servera, klart på max 20 min.

Jag åt även en halv avokado till, och tyckte det passade fint med lite uppfriskande apelsinjuice vid sidan av. Onsdagslyxen klar!

6 thoughts on “Lyckad snabbmat”

  1. Maria Lavestedt Segeblad skriver:
    2 december, 2015 kl. 21:46

    Mmm gott! Jag kan verkligen tipsa om att beställa ngn passande matkasse där mat och recept levereras till dörren. Det är guld värt i vardagen och då behöver man (nästan) aldrig sucka över brist på fantasi 🙂

    Svara
    1. Malin skriver:
      6 december, 2015 kl. 19:51

      Jo, det är smidigt. Vi har testat, men har tyckt att även dem blir rätt enformiga i längden.

      Svara
  2. bureborn skriver:
    3 december, 2015 kl. 08:42

    Samma här! Smidigt går före smarrigt till vardags. Även om det förstår gärna får vara smarrigt också – och din kombo ser verkligen god ut! Jag tror jag ska tina de där hjortronen jag har i frysen. Odaterad påse…men förhoppningsvis inte sedan stenåldern. 🙂

    Svara
    1. Malin skriver:
      6 december, 2015 kl. 19:50

      Asch, kokar man lite så dödar man ev lustigheter. Och hjortron mognar väl långsamt va? 😉

      Svara
  3. Rund är också en form! skriver:
    3 december, 2015 kl. 21:32

    Såsen blev jag jättenyfiken på. Tack för tips! 🙂

    Svara
    1. Malin skriver:
      6 december, 2015 kl. 19:50

      Det var så lite så 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Somriga Ljungsbro-tips
    Somriga Ljungsbro-tips

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com