Övrigt

För hälsan mot cancer

Den här julen kommer bli lite speciell av flera anledningar. Sista julen som enbarnsmamma. Förhoppningsvis den sista som cancersjuk (känner mig fortfarande inte bekväm med att skriva det, jag känner mig ju inte sjuk!). Det känns lite bakvänt att tänka på julklappar. Varje gång någon frågar mig vad jag önskar mig så tänker jag att det finns inget materiellt jag önskar mig just nu. Jag önskar mig egentligen bara två saker: Att barnet jag bär ska födas friskt och fullvuxet. Och att jag själv ska bli frisk. Ändå finns det de som gärna vill ge något ändå.

Så jag har startat en insamling hos Cancerfonden. För att låta fler få möjligheten att bli friska i framtiden. Som någon slags tack på förhand för att det verkar finnas goda möjligheter för just min cancerart att botas. I julgivmildhetens anda på något vis.

Insamlingen har en liten twist också. För att skapa lite kreativitet, främja hälsa och inte bara ha en ”vanlig” insamling, så kallar jag insamlingen För hälsa mot cancer. För att uppmuntra till att ta hand om sig. Komma ihåg att det är viktigt, även när man kämpar mot jobbiga, konstiga saker. Så insamlingen bjuder på möjlighet till egna utmaningar till förmån för cancerforskningen. Så här skriver jag i insamlingen:

För varje gång du gör något för din egen hälsa – skänk en slant till insamlingen! Kanske 1kr per sprungen kilometer under en månad. Eller 10 kr per armhävning under en dag. Eller 5kr per minut meditation under en vecka. Bara du själv sätter gränsen för kreativitet och hur mycket du vill ge. Själv tänker jag mig att jag skänker 10kr per dag då jag ägnar minst 15 minuter åt något kroppsligt (träning, yoga, meditation, avslappning) som främjar min hälsa, fram tills jag är färdigbehandlad eller insamlingsmålet är nått, vilket som nu kommer först.

Så om du har något klurigt på lut får du gärna bidra till insamlingen. Eller annars med såklart, det är inget krav att utmana sig själv för att skänka en slant till forskningen!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  JoHo
  12 december, 2015 at 23:23

  Vilket BRA intiativ!! Jag smsade just in 50kr. Hade tänkt 60 = 10kr/sprungen kilometer idag. Men jag var för lat för att gå och hämta nåt betalkort (inte bra för hälsan säkert.. :p) kram!

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:04

   Stort tack JoHo! Varje krona räknas ju 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  13 december, 2015 at 00:25

  Vilken fin och bra idé. Ska verkligen se till att bidra 🙂 Min mamma har haft bröstcancer men är idag fullt frisk och det är jag så tacksam för.

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:03

   Tackar! Härligt att höra lite ”solskenshistorier” kring den där sjukdomen också!

 • Reply
  Sofie
  13 december, 2015 at 06:56

  Så fint. Ett litet bidrag från mig inskickat också. (Nu återstår bara att göra lika många squats som kr under kommande dagarna) Kram!

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:03

   Tack så mycket, Sofie! Kramar!

 • Reply
  Liltraining - Maria Lavestedt Segeblad
  13 december, 2015 at 08:22

  Vilken bra grej och du är en sån kämpe! Även om jag är frisk så skriver jag ingen önskelista, det är för mycket konsumtionshets den här tiden på året. Lägger hellre pengar på såna här intiativ!

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:03

   Ja, konsumtionshetsen kan verkligen stå en upp i halsen! Kämpe vet jag inte, vi får väl se till våren…

 • Reply
  Camilla
  13 december, 2015 at 19:22

  Vilken bra ide! Jag ska självklart bidra!

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:02

   Stort tack Camilla!

 • Reply
  bureborn
  13 december, 2015 at 19:39

  Fantastiskt bra initiativ! Visste inte att det gick att fixa egna insamlingar, men det är ju hur fiffigt som helst! Litet bidrag inskickat förstås. Motsvarande gårdagens terrängpass.

  • Reply
   Malin
   23 december, 2015 at 14:02

   Stort tack! Härligt att kunna bidra lite sådär.

 • Reply
  För hälsan mot cancer – slutspurten! | Lite Längre
  16 juni, 2016 at 09:53

  […] före jul skrev jag ett inlägg där jag presenterade insamlingen jag startat hos Cancerfonden när jag som gravid fick diagnosen […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.