Träning

Magisk vinterlöpning

Idag, på vinterns hittills kallaste dag, gjorde jag löparpremiär för året. Det blev en sväng på lunchen med helt magisk vinterlöpning.

vinterskog
Eller ja, löpning kanske nästan var en överdrift. För i decimeterdjup snö, en temperatur på -9, och med en precis nyblivet förkylningsfri kropp, då går det inte fort!

vinterskog 2
Men magiskt var det ändå, och en rejäl genomkörare. Kanske till och med lite rejälare än jag hade tänkt, även om jag faktiskt försökte ta det lugnt…

vinterskog 3
Många verkar ju dra sig för att ge sig ut i ordentlig kyla, men för mig som vintermänniska och inbiten längdåkare känns det inte så svårt. Jag tar längdåkningsstassen minus pjäxorna helt enkelt, så brukar det gå fint.

vinterskog 4
Det enda som är problematiskt är mina händer, som varit köldkänsliga sedan mitt första Vasalopp, men nu efter cellgifterna knappt klarar att hålla i ett glas kallvatten utan att vitna och domna. Men efter att jag hittade världens bästa uppfinning – batterivantar – så klarar jag mig faktiskt riktigt bra även där!

batterivantar
Sådär ja, det var lite snöporr såhär på Trettondagsafton det! För det var verkligen fantastiskt i skogen idag, helt enkelt magisk vinterlöpning när den är som allra bäst!

vinterskog 5

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lena - gott för själen
  5 januari, 2017 at 20:26

  Låter helt underbart! För min egen del blev det en härligt krispig promenad efter ett gympass. Härligt det också.

  Ha en fin helg!

  Kram Lena

 • Reply
  Helena Enqvist
  5 januari, 2017 at 20:33

  Tack för snöporren! Fina bilder och smart med batterihandskar. Jag fryser något fruktansvärt om händerna den här vintern. Har ändå klarat mig rätt bra förr om åren men inte nu. Fick lobsterhandskar i julkapp och med ett par liners i dem blir det lite bättre men inte helt .
  Var har du köpa dina handskar?

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   5 januari, 2017 at 20:38

   Mina kommer från Bucken.se. Jag har de supertunna, så man kan ha dem som liners.

 • Reply
  Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr
  5 januari, 2017 at 23:05

  Smarta handskar, ljuvlig snöporr!!!

 • Reply
  Mari
  6 januari, 2017 at 11:24

  Så himla härligt och fint. Trevlig helg 🙂 KRAM

 • Reply
  Trail & Inspiration
  6 januari, 2017 at 17:27

  Märkligt det där att det nästan aldrig går att ta det så lugnt som man VILL/BORDE göra…. 😉

  Känner igen det där med att inte tåla kyla. Min pappa har samma problem nu. 🙁
  Kram M

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   26 januari, 2017 at 20:18

   Eller hur! Och så blev jag ju förkyld igen… men nu tror jag att jag höll mig i skinnet den här gången… Tror jag ska skriva ett särskilt inlägg om köldkänsliga händer. Kram!

 • Reply
  Märta
  8 januari, 2017 at 10:35

  Underbar runda 🙂
  Jag har också extremt köldkänsliga händer. Fingrarna kan vitna till och med på sommaren, och nu på vintern är det inte kul … Vet inte varför, om jag kanske har förfrusit dem när jag var liten eller om de bara är så av sig själva.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   26 januari, 2017 at 20:19

   Reynauds fenomen skulle jag tro. Typ 20% av alla kvinnor har det, i varierande grad.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.