Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans veggo: Quinoa med frästa grönsaker

Posted on 14 april, 20131 juli, 2015

Något lättlagat fick det bli även den här veckan i veggo-valet. Lättlagat har varit den röda tråden hela veckan, så inte så konstigt att det blev det även här. Det här är en gammal klassiker från när jag var vegetarian, med i princip enda skillnaden att jag då oftast gjorde den med couscous istället för quinoa.

Ingredienser… Foto: M. Eklund
Till 3-4 portioner:

2dl quinoa
vatten att koka i enligt förpackningens anvisning
buljongpulver

ca 200-300g champinjoner
1 grön paprika
ca 3/4 squash
ca 1/2 ask körsbärstomater
1 avokado
1 citron
olivolja att steka i

turkisk yoghurt
sweet chili-sås

Koka quinoan i buljong enligt förpackningens anvisning (kan skilja sig från olika märken).
Under tiden sköljer du och delar champinjonerna i mindre bitar. Skölj och strimla paprika och squash ganska grovt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs paprikan ca en halvminut och häll sedan i champinjonerna och låt dem fräsa med tills de är mjuka. Lägg i squashen och låt den få lite färg. Pressa över halva citronen och krydda ev med pressad vitlök. 
Halvera tomaterna och dela avokadon i lagoma bitar.
När quinoan är klar: Blanda ner den i grönsaksfräset och pressa över den andra citronhalvan och låt fräsa ytterligare en knapp minut.
Blanda ner tomater och avokado och tag av från värmen.

Servera med turkisk yoghurt och sweet chili-sås.

4 thoughts on “Veckans veggo: Quinoa med frästa grönsaker”

  1. Snorkkis skriver:
    15 april, 2013 kl. 17:49

    Enkelt gillas! Och gott verkar det.

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      17 april, 2013 kl. 17:02

      Enkelt är aldrig fel.

      Svara
  2. bureborn skriver:
    16 april, 2013 kl. 06:22

    Qinoa är mums! Men jag gillar bara den vita varianten. Den svarta tycker jag är rent läskig. Ska nog testa en liknande grönsakfräs som veckans vego – fast utan champinjoner för de petar resten av familjen bara ut. Iofs får jag ju fler på det sättet…

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      17 april, 2013 kl. 17:03

      Har aldrig tänkt på att de smakar olika faktiskt. Tycker mest att tricoloren ser skojigast ut så därför brukar jag ta den! Men håller med om att den svarta är lite lurig, kräver längre koktid än övriga också.

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Att navigera med hjälp av elljus
    Att navigera med hjälp av elljus
  • Perspektiv
    Perspektiv
  • Slutspurtar
    Slutspurtar
  • Som natt och dag
    Som natt och dag

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com