Något lättlagat fick det bli även den här veckan i veggo-valet. Lättlagat har varit den röda tråden hela veckan, så inte så konstigt att det blev det även här. Det här är en gammal klassiker från när jag var vegetarian, med i princip enda skillnaden att jag då oftast gjorde den med couscous istället för quinoa.
Ingredienser… Foto: M. Eklund |
Till 3-4 portioner:
2dl quinoa
vatten att koka i enligt förpackningens anvisning
buljongpulver
ca 200-300g champinjoner
1 grön paprika
ca 3/4 squash
ca 1/2 ask körsbärstomater
1 avokado
1 citron
olivolja att steka i
turkisk yoghurt
sweet chili-sås
Koka quinoan i buljong enligt förpackningens anvisning (kan skilja sig från olika märken).
Under tiden sköljer du och delar champinjonerna i mindre bitar. Skölj och strimla paprika och squash ganska grovt.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs paprikan ca en halvminut och häll sedan i champinjonerna och låt dem fräsa med tills de är mjuka. Lägg i squashen och låt den få lite färg. Pressa över halva citronen och krydda ev med pressad vitlök.
Halvera tomaterna och dela avokadon i lagoma bitar.
När quinoan är klar: Blanda ner den i grönsaksfräset och pressa över den andra citronhalvan och låt fräsa ytterligare en knapp minut.
Blanda ner tomater och avokado och tag av från värmen.
Servera med turkisk yoghurt och sweet chili-sås.
Enkelt gillas! Och gott verkar det.
Enkelt är aldrig fel.
Qinoa är mums! Men jag gillar bara den vita varianten. Den svarta tycker jag är rent läskig. Ska nog testa en liknande grönsakfräs som veckans vego – fast utan champinjoner för de petar resten av familjen bara ut. Iofs får jag ju fler på det sättet…
Har aldrig tänkt på att de smakar olika faktiskt. Tycker mest att tricoloren ser skojigast ut så därför brukar jag ta den! Men håller med om att den svarta är lite lurig, kräver längre koktid än övriga också.