Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Granatäpplen och dadlar i salladen

Posted on 31 mars, 20131 juli, 2015

Efter några dagars påskmat var vi bägge sugna på en sallad av något slag. Inte riktigt på det klara med vad. Så det blev improvisation de luxe. Som så ofta när jag får bestämma i köket så vet man aldrig riktigt slutar. Bra blev det i allafall så jag delar med mig av receptet här.


2 portioner

Ca 100 g färsk bladspenat
3-4 kronärtskockshjärtan, delade i mindre bitar
6 dadlar, i mindre bitar
lite granatäppelkärnor (finns frysta, tips tips!)
ca 1/2 grillad kyckling
6-7 sparrisar, i mindre bitar, förvällda
ca 75 g parmesanost
1 avocado, skivad
valnötter
honung
olivolja

Skölj spenaten och fördela på två tallrikar. Strö över kronärtskockshjärtan, dadlar, sparris och granatäppelkärnor. Dela kycklingen i mindre, lagom bitar och fördela på tallrikarna. Hyvla över parmesanost, strö över valnötter i lagom mängd. Lägg en halv skivad avocado på toppen och ringla lite honung och olivolja över. Klart!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Fötter & Balans våren 2025
    Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
    Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
    Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
    Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
    Julgodis som funkar året om

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com