Jag har ätit gröt till frukost nästan så länge jag kan minnas. Oftast vanlig havregrynsgröt med hemgjort äppelmos och mjölk. Ibland spetsad med chiafrön, eller hackade hasselnötter, eller linfrön, kanel, aprikos. På helgerna med ägg, kaffe och smörgås till. Vardagarna lite mer spartanska med bara smörgås som tillbehör.
Oftast har folk undrat hur jag orkar smälla i mig massa gröt på morgonen men jag är verkligen jättehungrig när jag vaknar! Mamma brukar ibland berätta att som liten åt jag till och med två frukostar: havregrynsgröt hemma och sedan klappgröt på dagis!
Nu har gröt plötsligt blivit hippt och trendigt, läste jag i tidningen Må Bra. Så trendigt att det till och med finns särskilda grötbarer (i Köpenhamn). Så nu har jag, som aldrig varit särskilt hipp eller brytt mig om trender, ändå lyckats med det senaste!
Gröt är fantastiskt gott på morgonen.
Och så sliper man bli hungrig innan lunch med en riktigt grötfrukost i magen.
Coolt med grötbar!! O det är ju inte långt ifrån mig heller (lundabo)
Vet du om att du har ordverifieringen på?