Recept

Trendig gröt

Jag har ätit gröt till frukost nästan så länge jag kan minnas. Oftast vanlig havregrynsgröt med hemgjort äppelmos och mjölk. Ibland spetsad med chiafrön, eller hackade hasselnötter, eller linfrön, kanel, aprikos. På helgerna med ägg, kaffe och smörgås till. Vardagarna lite mer spartanska med bara smörgås som tillbehör.

Oftast har folk undrat hur jag orkar smälla i mig massa gröt på morgonen men jag är verkligen jättehungrig när jag vaknar! Mamma brukar ibland berätta att som liten åt jag till och med två frukostar: havregrynsgröt hemma och sedan klappgröt på dagis!

Nu har gröt plötsligt blivit hippt och trendigt, läste jag i tidningen Må Bra. Så trendigt att det till och med finns särskilda grötbarer (i Köpenhamn). Så nu har jag, som aldrig varit särskilt hipp eller brytt mig om trender, ändå lyckats med det senaste!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Frippe
  2 mars, 2012 at 11:17

  Gröt är fantastiskt gott på morgonen.
  Och så sliper man bli hungrig innan lunch med en riktigt grötfrukost i magen.

 • Reply
  Suzan
  3 mars, 2012 at 11:40

  Coolt med grötbar!! O det är ju inte långt ifrån mig heller (lundabo)

  Vet du om att du har ordverifieringen på?

 • Reply
  Kan aldrig få nog av gröt! | Lite Längre
  1 juli, 2015 at 18:58

  […] sisådär ett år sedan skrev jag om min favoritfrukost, gröt! Man kan liksom aldrig få nog på något vis. Finns ingen […]

 • Reply
  Världsgrötdagen | Lite Längre
  10 oktober, 2016 at 06:52

  […] fattig unge kan få god gröt i magen i ett helt år. För gröt är ju så gott, och var faktiskt en av de första sakerna jag skrev om på den här bloggen! Dessutom sägs det faktiskt att gröt gör att man lever längre, bara en sån […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.