Övrigt

Lite andrum igen

Igår var jag på Hematologiska kliniken. Det där stället som får mig att må illa bara jag tänker på det. Det var dags för kontroll efter Hodgkins. De där kontrollerna som ska göras var tredje månad första året efter behandling. Men som det nu var fyra månader sedan jag gjorde sist. 

Så i en månad har jag gått och våndats. Klämt och känt överallt och varit allmänt hypokondrisk. För jag var ju mentalt inställd på kontroll i mars. Men ingen kallelse kom. Jag ringde till slut och frågade. De låg nog bara lite efter i planeringen. Peanuts för dem. Utdragen psykisk terror för mig. För oavsett var cancern satt, så sätter den sig förr eller senare i huvudet, som kuratorn sa…

Det ät just därför jag avskyr det där stället. För att de inte vill förstå att det som är vardag för dem handlar om något som har stor inverkan på livet för mig. Även om jag veeeet att prognosen är jättegod, så är det liksom inte bara att slå bort tankarna på återfall. När man kanske har lite ont i magen. Eller känner sig stel nånstans. Eller snörvlar lite. Eller svettas lite. 

Så när jag dessutom fick vänta nästan 20 min efter utsatt tid snurrade tankarna i superduperfart. Kanske förbereder han nästa avgrundsbehandling? Eller vet han inte hur han ska lägga fram det?! Hur illa är det? Varför får jag vänta?


Som tur var, så gick det bra. Inte ett ord om att jag fått vänta. Men det gick bra. Nu har jag också fått lite mer information om vissa saker och tydligare besked om när nästa kontroll blir. Det blir andrum över sommaren som det ser ut. Och lite uppmuntrande / skrämmande ord från läkaren fick jag på köpet: Det är inte jag som kommer upptäcka ett återfall, det är du!

Jaha, tack för det, hälsar hypokondrikern! Och fortsätter träna för en Nattvasa, en pånyttfödd löparkarriär och en aktiv vardag…

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Åsa
  11 april, 2017 at 19:36

  Jag ser de andra orden egentligen. Men hjärnan och hjärtat registrerar: Det gick bra. ❤

 • Reply
  Camilla
  11 april, 2017 at 19:41

  Så skönt att det gick bra! Kan inte föreställa mig oron att gå och vänta. ❤

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   16 april, 2017 at 20:48

   Det kunde inte jag heller. Förra kontrollen var jag inte alls orolig…

 • Reply
  Reach Your Goal
  12 april, 2017 at 10:58

  Å skönt att kunna andas ut. <3 Jag har kontroller en gång om året pga min kroniska sjukdom då jag har förhöjd risk att få cellförändringar och så ska jag ha det resten av livet tydligen. Min första återkontroll hade jag dock efter tre månader (blev fyra här med, uhu ångest delux, inte bra för ens inre hypokondriker) men känslan efteråt är så skön när en får andas ut lite, till nästa gång..

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   16 april, 2017 at 20:49

   Uhuh, då vet du lite hur det känns. Knasigt egentligen, för nånstans kände jag ändå på mig att det var bra, men hjärnspökena fick verkligen fäste den här gången!

 • Reply
  Clara Toll
  12 april, 2017 at 14:46

  Vad bra att det var bra <3

 • Reply
  Mari
  14 april, 2017 at 06:58

  Skönt fina du <3 KRAM

 • Reply
  Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr
  14 april, 2017 at 10:13

  Så skönt att höra att det gick bra <3

 • Reply
  Ingmarie
  14 april, 2017 at 21:41

  Phju! Kan på ett vis förstå hur det måste vara med dessa besök men ändå (såklart) inte. Däremot fattar jag att det är skittufft! KRAM

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   16 april, 2017 at 20:53

   Alla upplever det nog olika också, och för mig har det varit väldigt olika från gång till gång också. Detta var första som var riktigt jobbig.

 • Reply
  Påskveckan i korthet - Lite Längre
  16 april, 2017 at 19:59

  […] …lättnad: har jag ju redan skrivit om. Puh! […]

 • Reply
  Ida
  17 april, 2017 at 07:35

  Verkligen skönt att det gick bra. Hoppas du kan slappna av lite nu i alla fall…

 • Reply
  Mia
  19 april, 2017 at 15:37

  <3 <3 <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.