Tankar

Februarisummering och marstankar

Tiden går så himla fort just nu så jag känner att jag måste stanna och tänka efter lite. För februari var på många sätt en helt upp och ner månad. Upp tack vare allt firande, av bloggen och bebis som inte längre är bebis, Nutellans dag och den fina vardagen såklart. Inte minst skidåkningen, som faktiskt fått väldigt mycket mer utrymme än jag trodde. Jag har ju till och med vinglat runt på skejtskidor, och faktiskt även köpt mig ett par egna som ännu inte är invigda.

Ner-delen är betydligt djupare. Sorgliga, tragiska saker som hänt, och som gjort att hypokondrikern i mig fått nytt liv. Som väckt nojor och hjärnspöken och nergrävda känslor som behövde bearbetas. Men jag tror faktiskt jag är ute på andra sidan nu. Tack vare att jag faktiskt är rätt bra på att vara min egen mentala coach. Och tack vare yoga.

marstankar

Det VAR faktiskt lite snö i februari. Några dagar…

Men nu är det mars och nya roligheter. Om träningen i februari i princip bestod av yoga och skidåkning, så är planen att den i mars ska kompletteras med styrketräning för framförallt ben. Överkroppen får så mycket utmaningar hela dagarna, så den behöver snarare vila på kvällarna…

Något jag också behöver träna på är att göra ingenting. Hjärnan går på högvarv för tillfället, och trots att jag försöker skala bort, så ploppar det ändå upp idéer, saker jag vill göra eller tycker att jag borde.

Nästa vecka ska jag försöka göra mer inget. Eller i alla fall koppla bort. Då har vi semester. På riktigt, har vi tänkt.

I övrigt kommer mars bjuda både på nervositet (dags för kvartalskontroll på Hodgkins) och roligheter. Och mycket vardag förstås. En för tillfället rätt mysig sådan, om än ganska tröttande.

Vad hittar du på i mars?

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Emma Hällbacka
  2 mars, 2017 at 22:17

  Åh hoppas allt går bra med kontrollen! <3 Kram!

 • Reply
  Camilla
  2 mars, 2017 at 22:18

  Hoppas du får en fantastisk mars!

 • Reply
  Reach Your Goal
  2 mars, 2017 at 22:33

  Vilken månad, vissa händelser får en verkligen att snurra runt bland sina tankar, känner med dig kring hypokondrin, är likadan när det händer oförutsedda saker och kan tänka mig att det blir än mer när en gått igenom det du gjort. Det fina att ta med sig när det händer sådana där oförutsedda saker så tror jag att en växer och utvecklas som människa om en vågar känna efter och sortera, det är ju alltid något. Håller tummarna för kontrollen och att Mars bjuder på en bra blandning av vila och aktivitet. <3

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   9 mars, 2017 at 20:07

   Ja, du har nog rätt. Även om det är jobbigt så har man på något sött växt när man tar sig ut på andra sidan. Tack för lyckönskningarna!

 • Reply
  Mari
  3 mars, 2017 at 07:57

  Hoppas mars månad bli lugn och vacker <3

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  3 mars, 2017 at 10:36

  Härligt med semester, hoppas du lyckas med att göra inget då <3

 • Reply
  Kari
  4 mars, 2017 at 14:52

  Mars kommer att bli bra: Tillträdde på nya huset, löparsemester i Cornwall och ok nivå på jobbet. Mycket bättre än februari som mest handlade om att komma i balans igen efter flera stressiga månader. Lycka till på kontrollen!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   9 mars, 2017 at 20:10

   Åh, låter superhärligt ju! Stress i långa perioder är alltid skönt när det lättar. Hus och löparsemester låter ju desto bättre.

 • Reply
  Ingmarie
  4 mars, 2017 at 20:06

  jag håller tummar och tår för att din mars blir precis så fin som du vill! Jag kommer fortsätta med att sortera både i livet och i hemmet. Öva på att tacka nej för att kunna tacka ja. (Sen) Bromsa där det behövs och öka där det behövs. Yin och yang i balans. 🙂 KRAM

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   9 mars, 2017 at 20:11

   Så viktigt det är det där att tacka nej för att få rum med annat. Du är en stor inspiration när det gäller det! Kram!

 • Reply
  Trail & Inspiration
  5 mars, 2017 at 20:27

  Det där med att skala bort är viktigt, men svårt!
  Jag behöver förmodligen skala bort ÄNNU mer saker som är mentalt påfrestande, samtidigt som jag VILL få till träningen (igen). Svårt som attan alltså…

  Kram M

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   9 mars, 2017 at 20:13

   Ja, supersvårt är det! Fast när man väl vågat börja går det lättare tycker jag. Hoppas du får lite balans och utrymme för träning snart. Kram!

 • Reply
  DNF på träningen i mars... - Lite Längre
  3 april, 2017 at 20:36

  […] hade ju som bekant någon slags ambition att komma igång med lite mer regelrätt träning i mars. Men det gick väl sådär, kan man […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.