Träning

En joggingtur, en rejäl promenad och knäkontroll

Med den rubriken sammanfattar jag veckans träning. För nu när jag är kontorsråtta på deltid så känns det faktiskt som jag tränar på riktigt igen, eftersom jag inte lika automatiskt är i mer eller mindre ständig rörelse.

Joggingturen är veckans höjdpunkt. Den här veckan liknade det såpass mycket löpning att jag faktiskt kände endorfinruset! Tyvärr pallar knäna inte riktigt än, så jag får nog även framöver nöja mig med att lufsa runt i löparskorna typ var sjätte dag. Men liiiite längre blir det i allafall varje gång. Och liiiite mindre ont gör det.

Just för knänas skull så är jag riktigt glad att jag hittat appen Knäkontroll. Egentligen tänkt för fotbollsspelare, men fick tips om den även som en del i att komma tillbaka till löpningen efter graviditet. Riktigt bra, men sorglig, för det blev så uppenbart hur dålig kontroll jag faktiskt har. Och dålig styrka. Och balans. Men förhoppningsvis märker jag av förbättring snart!

Den rejäla promenaden var först mest tänkt som en chans att få mer friskluft och sol på näsan i den fantastiska höstvädret medan bebis slumrade en stund, men sedan kände jag mig ändå rätt fräsch så jag traskade iväg på min långrunda jag går ibland. Mest grus och lite kuperat här och var. Insåg inte förrän det var försent att halva rundan var med den lågt stående solen rakt framifrån. Vilket innebar att dra vagnen baklänges med enhandsfattning istället för att putta den framåt, för att Lillis inte skulle få solen rakt i ögonen. Hej, överkroppsstyrka! Särskilt i uppförsbackarna…

En annan promenadHela tre gånger har jag alltså samlat svett i veckan. Känns ganska gött, och det gäller ju att passa på. För om drygt två veckor blir jag lite invalidiserad igen ett tag. Så bäst att fylla på träningskontot innan!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Emma Hällbacka
  31 oktober, 2016 at 13:10

  Men åh tack för app-tipset! Jag är livrädd att mina knän ska tappa det eftersom jag springer så mycket med så mycket vikt. Ska definitivt kolla in!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   31 oktober, 2016 at 13:26

   Den var faktiskt bra tycker jag, med olika svårigheter också, ifall man redan har en del kontroll. Och instruktionsvideos.

 • Reply
  Märta
  1 november, 2016 at 08:58

  Härligt med utetid 🙂 Hoppas du får fler riktigt fina höstdagar och kan tanka sol och fina höstvyer innan operationen!
  Jag hade nog också behövt lite knäkontroll-fokus. Knäna har en tendens att tippa inåt i både löpsteg och styrkeövningar, men å andra sidan kanske det inte bara är knäna som har dålig kontroll utan styrkan i ben/höft överlag.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   21 november, 2016 at 09:57

   Precis, allt hänger ihop. För mig sitter orsaken till dålig knäkontroll delvis ganska högt upp i ryggen har jag fått lära mig.

 • Reply
  Ingmarie
  1 november, 2016 at 22:47

  Underbart! Och det ”positiva” med att inte vara så vältränad (som innan) är att 1: Man är nöjd med mindre än vanligt. 2: Utvecklingspotentialen är enorm. 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.