Recept

Omelett, pizza och kladdkaka

Alltså, jag är nog sämst på att ta matbilder. Framförallt för att jag oftast är så hungrig att jag hunnit äta upp maten eller kakan innan jag kommer ihåg att jag tänkt dela med mig av receptet. Men också för att det sällan ser så gott ut på bilderna (när jag väl kommer ihåg att fota) som det gör i verkligheten, och som det smakar.

Så här kommer lite bildlösa tips på goda, snabblagade saker som blivit lite av favoriter här på sistone (eller varit det länge):

Ugnsomelett. Den blir hög och fluffig och jag gör den i stor form istället för portionsformar. Man kan ha i typ vad man vill, kan tänka mig att en vegetarisk variant med broccoli eller spenat blir gott också. När vi åt den igår hade jag i 150g fetaost, ca 75g ekosalami och lite pastafjärilar. Barnvänligt… Serverades med stjälkselleri, spenat och körsbärstomater.

Snabbgjord pizza. Går också att variera i oändlighet. En ganska ny favorit här hos familjen Ost just eftersom den är snabbgjord, och innehåller sådant vi alltid har hemma, dvs ost! Fredagens variant toppades med mozzarella, serranoskinka och lite salami. Serverades med ruccola och spenat. Kan annars tänka mig att min favorittopping (vitlöksfräst spenat, fetaost och lök) funkar fint även på denna botten.

Kladdkaka. Favorit sedan länge, och behöver ju ingen bild eftersom alla väl vet hur kladdkaka ser ut, hehe… Det här receptet kan jag i huvudet och minns en gång inför en fest under studietiden när vi lagade fyrdubbel sats och fascinerades över hur mycket smör och socker det blev!

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form. Smält 150g smör i en stor kastrull. Rör i 3dl socker, 1dl kakao, 1/2tsk vaniljpulver, 2 ägg och 2dl mjöl. Häll smeten i formen, sänk ugnstemperaturen till 170 grader och grädda i ca 15 min eller tills den är lagom färdig. Ät och njut!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Åsa
  18 april, 2016 at 20:10

  Oj då. Det var inte rätt inlägg att läsa tio över åtta en måndagkväll när jag sitter fast i biblioteksdisken och känner hur hungrig jag är. Får inget att äta förrän runt tio, när jag är hemma.

  För guuuuuud – så gott allt lät!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   19 april, 2016 at 11:43

   Hehe, ber om ursäkt 😉 Du får beordra matlagning till du kommer hem!

 • Reply
  Kari
  19 april, 2016 at 19:47

  Jag läste ett tips någon gång hos någon som är bra på det med matfoto (minns inte vem) som gick ut på att man skulle se till att fota maten i dagsljus. Hur ofta äter man mat i dagsljus liksom? Eller skall man planera alla matinläggen på sommarhalvåret?

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   19 april, 2016 at 19:51

   Haha, ja det tror jag att jag läst också. Och att man skulle ställa maten i fönstret för bästa resultat. Det har jag testat en gång med godis, vad gör man inte för bloggen liksom?! 😉

 • Reply
  Annie - lättlagat vegokäk
  19 april, 2016 at 22:09

  Ugnsomelett är en höjdare! Jag brukar göra min med potatis och västerbotten 🙂

 • Reply
  bureborn
  20 april, 2016 at 08:06

  Dina recepttips lät minsann lockande också utan snygga foton! Ditt kladdkakerecept låter mycket enklare än mitt dessutom. Måste testa till helgen! Eller kanske redan i kväll? vem har sagt att man bara får äta godis på lördagar?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.