Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Tomat- och kokosgryta med linser

Posted on 11 juli, 20166 april, 2017

Den här veckans vego-improvisation blev faktiskt bättre än jag trodde när jag påbörjade grytslamret. Det var en sådan där nödlösning för att vi glömt ta fram det vi egentligen skulle äta ur frysen. Ett riktigt hopkok alltså…

Tomat- och kokosgryta med linser (6 port)
Ris eller mathavre till 6 portioner
2 frp krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja
Grönsaksbuljong (pulver eller tärning, eko)
1 frp linser
Ca 2 dl kokosmjölk
Paprika, ingefära, peppar (eller vilken kryddning du vill)

Koka ris eller mathavre. Grovhacka löken och krossa vitlöken. Fräs den i olja utan av den blir brynt. Häll i tomater, buljong och kryddor. Koka ihop det ca 10 min. Häll av och skölj linserna. Häll i dem tillsammans med kokosmjölken och låt puttra någon minut till. Servera grytan med ris eller mathavre och gärna en grönsallad.

Undrar du hur skapelsen ser ut? Kolla på min instagram.

Undrar du vad man gör med den överblivna kokosmjölken eftersom en burk innehåller 4dl? Pinacolada-smoothie eller overnight oats är mina val.

7 thoughts on “Veckans vegetariska: Tomat- och kokosgryta med linser”

  1. Ingmarie skriver:
    11 juli, 2016 kl. 21:29

    Låter supermumsigt!

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      11 juli, 2016 kl. 21:43

      Det var det! ?

      Svara
  2. Matsdotter skriver:
    12 juli, 2016 kl. 09:44

    Åh vilket härligt recept, det måste jag testa 🙂 Vill ha mer vegetariska recept!

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      21 juli, 2016 kl. 13:45

      Ja, gör det! Vegetariskt behöver inte vara så svårt 🙂

      Svara
  3. Pingback: Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar - Lite Längre
  4. Kari skriver:
    19 november, 2017 kl. 20:56

    Tack för tipset, det skall jag laga i veckan (när vi har återhämtat oss från dagens skapelse).

    Svara
  5. Pingback: Veckans vegetariska: Svamp- och linstacos - Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com