Prylar Träning

Kompressionsstrumpor

Jag tycker att kompressionsstrumpor är superskönt. Under och efter långpass använder jag dem flitigt (även om långpassen just nu lyser väldigt mycket med sin frånvaro…). Det finns däremot inga perioder jag använder dem så flitigt som när jag är höggravid. Så himla skönt att ha lite tryck på svullna fötter och vader, och framförallt skönt att svullnaden faktiskt blir mindre om jag har riktigt bra kompressionsstrumpor på mig under dagen. Även om jag inte varit jättesvullen än. I alla fall inte när jag varit ledig och rört på mig relativt mycket under dagen. 

Fram tills nyligen var Gococo mina solklara favoriter när det gäller kompressionsstrumpor. Men nu har jag hittat ett alternativ som kvalar in på topplistan, åtminstone såhär i bister vintertid. Det är det amerikanska märket Sockwell, som gör kompressionsstrumpor (eller egentligen kanske mer stödstrumpor…) som även kan användas t ex på kontoret, eftersom de har lite mer diskret färgsättning än GoCoCo (även om jag just på träningsrelaterade saker verkligen gillar färg!). 

För en dryg månad sedan fick jag chansen att testa Sockwells strumpor via Sportsmart, som säljer dem i Sverige. Utskicket kom ganska lägligt eftersom det var ungefär då jag började känna behovet av att stötta mina graviditetsbelastade ben, åtminstone av och till. Så de har använts (och därmed testats) ganska flitigt, även om användningen begränsats något av att de är gjorda av merinoull och därmed inte fått hänga med det vanliga tvättmaskinstvättandet utan fått vänta på ulltvätt (som inte körs lika ofta)innan de hamnat i strumplådan igen.

Just materialet är nog det som kanske skulle begränsa mitt användande av dem under andra årstider, eftersom de är väldigt varma (åtminstone för mig som pga graviditeten är varm av mig ändå). Även nu på kalla vinterdagar kan de nästan fungera som långkalsonger av sig själva, om man ser till värmeförmågan.

Annars är de väldigt sköna och sitter åt och trycker till väldigt bra. För mig som är längre än genomsnittet passar de också väldigt bra på vaderna. Går högt upp och slutar inte halvvägs ner på vaden som vissa märken av kompressionsstrumpor gör. De kasar inte heller ner efter att ha suttit på ett tag, som jag upplevt exempelvis med mina andra ullkompressionsstrumpor från Smartwool. 

För att sammanfatta, så har Sockwells strumpor flugit upp som en skön vinterfavorit när det gäller kompression, även om GoCoCo fortfarande behåller förstaplatsen för sommarsäsongens kompression, och mer högintensiv träningsrelaterad användning.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  7 januari, 2016 at 22:24

  Spännande! Jag har sneglat på dem då jag är ett fan både av kompression och av varma fötter 🙂

  • Reply
   Malin
   14 januari, 2016 at 20:14

   Isåfall kan de verkligen rekommenderas!

 • Reply
  bureborn
  10 januari, 2016 at 17:05

  Kompressionsstrumpor på flyget – gärna! Men annars – nja. Tycker det känns ”instängt”.

  • Reply
   Malin
   14 januari, 2016 at 20:13

   Mina kontorsfötter gillar instängt 🙂 Och mina långpass-vader brukar också göra det. Fast när du säger det, så brukar det ju vara rätt skönt att ta av dem också!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.