Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Pestopasta med grönsaksfräs

Posted on 1 augusti, 201317 augusti, 2017

Enkelt, snabbt och lätt måste det vara för att det vegetariska ska bli av hemma hos oss just nu. Det här receptet uppfyller alla dessa kriterier. Dessutom gott, och lätt att variera.

Till fyra portioner:
Spaghetti eller annan pasta
 
Pesto:
En kruka basilika
Ca 30g pinjenötter
Vitlök (kan uteslutas om man är känslig)
Parmesanost, en näve riven typ
Olivolja, ca 0,5dl
 
Svamp, paprika, squash (det var vad som fanns hemma här)
Koka pastan. Rosta pinjenötterna och mixa ingredienserna till peston. Skölj och skär grönsakerna i lagom bitar. Fräs i olivolja och krydda med örtsalt. Blanda peston med färdigkokt pasta och servera med grönsakerna och lite riven parmesan. Gärna också avokado och tomat vid sidan av.

3 thoughts on “Pestopasta med grönsaksfräs”

  1. bureborn skriver:
    1 augusti, 2013 kl. 19:01

    Pesto är rena mirakelkuren. Supergott på allt. Möjligen med undantag för blodpudding…

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      5 augusti, 2013 kl. 08:57

      Ja, i allafall den hemgjorda. Bitter köpepesto kan verkligen bli surt.

      Svara
  2. Pingback: Veckans vegetariska: Pestopasta med frästa grönsaker och fetaost - Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om Lite längre
    Om Lite längre
  • Hodgkins och håret
    Hodgkins och håret
  • Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu
    Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com