Enkelt, snabbt och lätt måste det vara för att det vegetariska ska bli av hemma hos oss just nu. Det här receptet uppfyller alla dessa kriterier. Dessutom gott, och lätt att variera.
Till fyra portioner:
Spaghetti eller annan pasta
Pesto:
En kruka basilika
Ca 30g pinjenötter
Vitlök (kan uteslutas om man är känslig)
Parmesanost, en näve riven typ
Olivolja, ca 0,5dl
Svamp, paprika, squash (det var vad som fanns hemma här)
Koka pastan. Rosta pinjenötterna och mixa ingredienserna till peston. Skölj och skär grönsakerna i lagom bitar. Fräs i olivolja och krydda med örtsalt. Blanda peston med färdigkokt pasta och servera med grönsakerna och lite riven parmesan. Gärna också avokado och tomat vid sidan av.
3 Comments
bureborn
1 augusti, 2013 at 19:01Pesto är rena mirakelkuren. Supergott på allt. Möjligen med undantag för blodpudding…
blue_malin
5 augusti, 2013 at 08:57Ja, i allafall den hemgjorda. Bitter köpepesto kan verkligen bli surt.
Veckans vegetariska: Pestopasta med frästa grönsaker och fetaost - Lite Längre
18 september, 2017 at 07:56[…] grönsaker och fetaost, är en gammal klassiker här hos oss. Detta är en uppdaterad variant av ett tidigare recept här på bloggen, och båda är goda på sitt sätt. Det här receptet är lite mer […]