Glass… Finns det något somrigare? Hos oss är det i och för sig en året-runt-företeelse, eftersom det äts istället för lördagsgodis. Stora tjejen vet knappt vad godis är, men älskar glass. Gärna tillsammans med frukt.
Glassformar av hållbar sort har köpts in, för att ytterligare befästa lördagsritualen, eftersom att hjälpa till i köket är typ det roligaste som finns.
Såhär i värmen kom jag på den briljanta idén att göra glass av frukten som brukar vara tillbehör. Två i ett, liksom. Garanterar sätt att få i småfolk både vitaminer och vätska. Superenkelt och bäddat för succé, eftersom man själv varit med och tillverkat.
För att glassen ska se ut som trafikljus behövs:
Röd frukt/bär
Gul frukt
Grön frukt
Honung eller annat sött om man vill
Vi tog jordgubbar, mango och kiwi och lade i varsin bunke. Sötade kiwin med honung men lät jordgubbar och mango vara naturella.
Mixade varje sort för sig till slät puré.
Sedan är det bara att fylla formarna med en tredjedel av varje färg, sätta på lock och köra i pinnar.
Efter någon timme i frysen är glassarna färdiga att avnjutas som ganska lättätna isglassar. Om de är svåra att få ur formarna kan man spola varmvatten på i någon sekund, så lossnar de plättlätt!
Jag har precis blivit tipsad om att frysa vindruvor hela, tydligen blir de precis som sorbet och man kan äta dem direkt ur frysen. Låter ju nästan för bra för att vara sant.
Men är det sant?! Vindruvor äts typ som godis här, så sorbet-godis låter ju nästan för bra!
vi är också glassomaner och detta är ju briljant! Tack! <3
Vassego 🙂