Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Mjölkfri kokosglass

Posted on 31 juli, 20121 juli, 2015

Häromdagen köpte vi kulglass på Fröken Jennys när vi promenerade till Bergs slussar. Supergod glass, och stora kulor! Särskilt den ekologiska kokosglassen jag tog var god och jag började grunna på om man inte skulle kunna göra den hemma, i en mjölkfri variant. Hittade några olika recept, både med och utan grädde/mjölk, och med och utan socker. Jag valde att testa med lite agavesirap som sötning, ville inte ha en massa raffinerat socker. För lite sötning visade det sig, för nu har jag en stor isklump i frysen… Kan också vara att jag skulle vispat upp kalaset lite mer innan frysningen, eller vispat grundligare under infrysningen. Eller helt enkelt borde hällt i lite sprit…

Hur som helst, smaken var det inget fel på så det blir nog fler experiment. Så här gjorde jag:

4 äggulor
1 burk (400ml) ekologisk kokosmjölk
rivet skal från 1 lime
ca 1 dl kokosflingor
ca 2 tsk agavesirap

För-kyl en skål/bunke eller portionsformar du tänkt frysa glassen i. Vispa upp äggulorna lätt, blanda i hälften av kokosmjölken. Värm blandningen i vattenbad under omrörning tills det stelnar (ca 8-10min, det ska vara som typ vaniljkräm). Vispa i resten av kokosmjölken, kokosflingor efter tycke och smak, limeskal och agavesirap. Förmodlingen behövs som sagt mer sötning/socker än det jag använde om man inte vill ha stenhård glass efter nåt dygn. Men å andra sidan kan man ju istället äta upp allt direkt när det är klart så slipper man problemet 🙂

Häll smeten i bunken/skålen och ställ in i frysen. Rör om ordentligt en gång i halvtimmen under fyra timmar. Så var det klart!

Ser mest ut som gröt när det är klart… Foto: M. Eklund

Ser lite bättre ut när det är upplagt. Foto: M. Eklund

Jag serverade glassen med färsk, tärnad mango, och lite agave på toppen. Riktigt gott faktiskt! Passade även utmärkt till sambons kladdkaka, ända tills jag tappade ut det mesta på golvet…

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Magisk vinterlöpning
    Magisk vinterlöpning
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Balans i obalansen
    Balans i obalansen
  • Om Lite längre
    Om Lite längre

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com