Prylar

Belöning som betalat sig

Minns ni de där belöningarna jag bestämde mig för att ge mig själv när mina behandlingar var klara?

Förutom fotvården så har jag köpt mig de belöningarna jag satte upp, och det blev faktiskt riktigt bra. Så bra att jag inte riktigt förstår hur jag skulle överlevt en sommar med mycket utevistelse men också med krav på heltäckande solskydd i de områden där jag fått strålbehandling.


Det jag köpt från Long Tall Sally återkommer jag kanske till i ett annat inlägg (annars finns lite smygtittar på min instagram). För det plagg som uteslutande räddat min sommar (och som därmed betalat sig trots att de var rätt dyra…) är mina numera två tröjor av modellen Run Top från Run and Relax. Jag var så himla nöjd med den första (den orangea) att jag köpte en till på rean. Faktiskt på sätt och vis i självbevarelsedrift och för att skona omgivningen från ackumulerad svettlukt, för jag använder dem i princip dagligen men tvättar dem inte lika ofta…


Just hur lätt de börjar lukta är nog egentligen det enda negativa jag kan komma på med dem. Som de flesta träningströjor (för de är ju egentligen träningströjor) så har svettlukten en tendens att bita sig fast. Men eftersom jag inte tränar högintensivt just nu, och använder dem mest som människotröjor (eftersom jag tycker de är fina i hemmavardagen) så är det inte ett jättestort problem.

I övrigt är det nog ett av de skönaste plagg jag nånsin ägt, och de passar min uberlånga överkropp både i själva tröjdelen och i ärmarna. Dessutom är den så tunn att den funkar fint även på riktigt varma dagar. Den apelsinfärgade är riktigt snygg till solbrännan också (även om jag inte borde få så mycket sån i år). Orange utan att vara skrikig.

Den svartgrå är lite mer diskret och funkar i de flesta vardagliga sammanhang. Att den är hög i halsen och har en liten luva är en av de saker som gör den super för min situation just nu, eftersom jag då inte behöver ha varma klibbiga sjalar kring halsen som solskydd för min strålade hals.


Jag hoppas att den här modellen finns kvar även i höstkollektionen, för då kan det nog hända att ytterligare någon färg hamnar i min ägo. Jag är ju lite sån, särskilt när det gäller tränings- och vardagskläder, att när jag väl hittat modeller som funkar, så köper jag fler varianter av dem. Det blir ju lätt så när man är över 180cm lång och inte kan klämma sig i allt som finns i affärerna… Och dessutom har en del krav på kvalitet och komfort!

Har du några såna där favoriter som du håller extra hårt i?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kari
  23 juli, 2016 at 18:31

  Jag har en T-tröja i merinoull från Icebreaker som jag älskar. Den har dragkedja och lite krage och jag har kört den modellen i flera år nu. Annars blir det mycket från lts för min del också, samt relativt nyupptäckta Jumperfabriken.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   23 juli, 2016 at 19:42

   Jumperfabriken gillar jag också, och har flera Icebreaker, men även de tunna är liiiite för varma just nu tycker jag. Fast t-shirt kanske vore nåt.

 • Reply
  bureborn
  25 juli, 2016 at 03:22

  Riktigt snygg tröja! Verkligen kanon att du hittade plagg som skyddar mot solen på de ställen som krävs och som du verkligen gillar. Och som dessutom är perfekta träningskläder att svettas järnet i när egentiden blir längre framöver.
  Jag har en klänning inköpt i Portugal som jag helst skulle använda varje dag, men som jag ransonerar bärandet av för att den inte ska gå sönder. Bomullstyget är nu oroväckande tunt.

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   25 juli, 2016 at 08:42

   Jamen precis! Sådana där utomlandsköp har jag också några. Som liksom bara inte får gå sönder! Hoppas klänningen håller länge än!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.