Recept

Smoothie-favoriter

Jag älskar smoothies! Om jag får göra dem på mitt sätt. Utan en massa mjölk eller yoghurt. Bara frukt och grönt. Kanske lite juice på ett hörn.

En smoothie är för mig det bästa sättet att snabbt få i sig en massa näring, utan att behöva äta med bestick eller tugga i evigheter. Perfekt när man har typ två minuter på sig att få i sig mellanmål. Enda nackdelen är väl att mixerljudet inte alltid mottas med glädje direkt, och därför måste timas in på barnvänlig tid. När smoothien väl är gjord håller den sig däremot någon dag i kylen, redo att hällas rätt ner i magen!

Mina smoothie-favoriter återkommer ofta när jag tar fram mixern och de är så goda att jag tänkte dela med mig. Varsågoda, här kommer de tre godaste!

Världens godaste smoothie (2 stora glas)


Ca 250g frysta eller färska hallon
1-2 mogna avokado
Ca 3dl tranbärsjuice

Koka hallonen i en minut om du använt frysta. Låt svalna. Mixa ihop med avokado och tranbärsjuice. Häll upp i glas och njut!

Världens näst godaste smoothie (2 stora glas)

En påse babyspenat (75g)
En avokado
250g fryst mango
Ca 3dl grumlig äppeljuice

Tina mangon något. Blanda med övriga ingredienser. Mixa och häll i glas.

Världens näst näst godaste smoothie (2 stora glas)

125g fryst mango
250g jordgubbar
1 banan
Ca 2dl apelsinjuice

Blanda allt. Mixa och häll upp i glas. Om man vill charma en treåring och göra den mer rosa kan man ev hälla i lite mjölk eller grädde (även om det är emot min smoothieprincip!). Men den är såklart godare utan…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lovisa
  22 juni, 2016 at 16:00

  Jag älskar också smoothies! Jag la upp mitt favoritsmoothie-recept igår, länkar till den om du skulle vara nyfiken på att prova något nytt 🙂

 • Reply
  bureborn
  24 juni, 2016 at 09:51

  Tack för receptinspiration!
  Jag älskar också mjölkfria smoothies, och nya favoriter är alltid välkomna. Själv gör jag oftas en på hallon, svarta vinbär, lingon och äppelmust. Eller min gröna standardvariant på avokado, broccoli, spenat och äppelmust. Äppelmusten dräller oftast ner i alla varianterna, för den är ju så god. Och dessutom i allra högsta grad lokalproducerad på äppelodlingen i byn.
  Glad midsommar, Malin!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   25 juni, 2016 at 08:32

   De där lät ju spännande! Svarta vinbär har jag i frysen, men de är orensade, så får tyvärr ofta ligga kvar… Hoppas du haft en fin midsommar också!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.