Övrigt

Nya MammaMage

När Bus-Trollet kom tränade jag med appen MammaMage, och har haft som målsättning att använda den kontinuerligt även efter det, för att inte de djupa magmusklerna ska glömma att aktivera sig. Även om det väl varit sisådär med kontinuiteten så har jag återvänt till den då och då, och faktiskt upplevt att jag har bättre hållning och bättre styrka i den stödjande kärnan (coren) än vad jag hade innan jag fick barn.

Nu när magen växer igen och stöder töjs ut och försämras har min plan varit att köra appen baklänges. Gå nedåt i nivåerna vartefter graviditeten fortskrider, för att på så sätt inte överbelasta magmusklerna men ändå behålla muskelminnet så länge det går och förhoppningsvis inte behöva börja helt från noll när Hoppsan i magen tittat ut.

Ganska nyligen uppdaterades appen, med ny/ändrad information, delvis nya övningar och vissa övningar på andra nivåer än tidigare. Stor förbättring enligt mig! Åtminstone följer övningarna nu mycket bättre den utveckling jag själv hade förra post-preggo-omgången. Sådana som jag ibland hoppade över eller lämnade till senare har hamnat på högre nivåer, och förklaringar har blivit lättare att följa. Informationen är tydligare, och det finns fler länkar till mer läsning. Den enda funktion jag kanske skulle önska mig, är just att kunna låsa övningar man tidigare klarat, för att kunna börja ombud behov. Det kan man såklart ändå, men det är ju lättare att få guidning i när man är redo för nästa nivå om de inte finns automatiskt tillgängliga och ”avklarade”.

  
Nu försöker jag vara disciplinerad med övningar igen, och märker att jag har nytta av det. Magen är ju inte jättestor än, men trots att jag tränar betydligt mindre i allmänhet nu än förra gången, så har jag i princip inga av de krämpor jag började få vid det här laget i förra graviditeten, som ont i ländrygg. Tackar MammaMage-kunskaperna för åtminstone en del av det.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Maria
  22 oktober, 2015 at 21:14

  Jag körde slaviskt med den efter mitt första barn. När jag blev gravid med nr 2 så var jag noga med att använda mig av tekniken bakom aktivering av djupa magmusklerna och det har gjort underverk på min återhämtning. Bra grejer! 🙂

  • Reply
   Malin
   24 oktober, 2015 at 18:52

   Härligt! Bra att veta att det ger effekt!

 • Reply
  Ingmarie
  23 oktober, 2015 at 21:28

  Bara hört gott om den appen och tror den skulle vara bra för många. Med eller utan mamma-mage. Vad tror du?

  • Reply
   Malin
   25 oktober, 2015 at 13:43

   Ja, det tror jag också. Egentligen är namnet kanske lite begränsande för många kanske tror att de inte ”behöver” den.

 • Reply
  Ida
  26 oktober, 2015 at 23:29

  Grattis till den växande magen. Mamma-mage är toppen ju!!!

  • Reply
   Malin
   27 oktober, 2015 at 08:10

   Tack tack 🙂

 • Reply
  Lina
  28 oktober, 2015 at 23:05

  Bra tips! Är det övningar innan graviditet också? 🙂

  • Reply
   Malin
   30 oktober, 2015 at 20:20

   Övningarna funkar egentligen när som helst. Oavsett om man är gravid eller har varit eller om man inte är det, eller för män också för den delen.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.