Veckans vegetariska

Vegetariskt vacuum

Den här veckan blir det inget vegetariskt recept utlagt. Fast vegetariskt har det blivit. Bara inte något så kulinariskt så det är värt att dela med sig av receptet. Men helt klart ätbart. Vegopytt på diverse kylskåpsfynd. En annan dag fruktsallad med yoghurt och nötter till. Som ju faktiskt också är köttfritt.

Det är ju inte alltid vardagsmaten är sådär våldsamt kreativ rent generellt, så då blir även veckans vegetariska ibland mindre påhittig. Så får det vara, vardag är ju vardag liksom. Jag menar, hur kreativt är spaghetti och köttfärssås egentligen? Men det vegetariska alternativet kräver ofta lite mer påhittighet för att gå hem och accepteras som fullvärdig middag utan behov av kött-tillskott… Och det är ju litegrann det som också är mitt mål. Att få köttfritt att gå hem och ätas oftare här hemma. För vore det bara jag så skulle det definitivt bli mer än en eller två köttfria rätter/dagar!

Har rent allmänt lite idétorka i köket för tillfället, så det smittar av sig även på det köttfria. Kanske finns det andra därute som har tips på bra vardagsveggo?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ingmarie
  13 mars, 2013 at 03:42

  Exakt så där är det! Vegomat "måste" liksom vara extra festlig alltid.
  Just därför lägger jag aldrig ut mina "recept". Det finns inga eftersom jag bara blandar ihop allt. Vad "allt" är beror på säsong men jag vill det ska vara enkelt, gott och näringsrikt. 🙂

  • Reply
   blue_malin
   14 mars, 2013 at 17:23

   Enkelt, gott och näringsrikt är ju krav så goda som några. Mättande är nog ett krav här också 🙂 Man kör ju ofta "bara blanda" med allt annat, så varför inte med vegomaten liksom…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.