Övrigt

Pålitliga huskurer

Så här i influensatider förlitar jag mig mer än vanligt på mina huskurer. Har hittills klarat mig undan både förkylningar och influensa hela vintern och tillåter mig att tro att mina små superdupertricks hjälper i allafall lite. Sedan skadar det ju inte att träna, få frisk luft och försöka äta hyfsat ordentligt rent generellt heller.

För övrigt så slutar jag aldrig förundras över de som går till jobbet fast de är sjuka, och gärna skryter om det också. Det är så hänsynslöst på något vis. Dels tar det ju längre tid innan de själva blir friska igen, men hur snällt är det att smitta ner hela kontoret liksom? Inte för att en normalfrisk människa dör av en liten förkylning eller ens influensa, men man vet ju aldrig vem som har en infektionskänslig släkting därhemma som man helst vill skona. Eller för den delen, vem som satsat hela vintern på att vara i fin form till en tävling eller en härlig semesterresa eller något annat. Nä, har man feber kan man gott stanna hemma tycker jag. Så himla viktiga är vi ju inte nån av oss att vi måste smitta ner hela vår omgivning…

Men tillbaks till saken; detta är vad jag brukar knapra i mig i stort sett dagligen för att hålla bacillerna borta:

Honung sägs vara antiseptiskt och framförallt ska det vara bra för pollenallergiker som mig. Har faktiskt haft mycket mindre besvär sedan jag började äta typ en halv tesked honung varje morgon. Lokalproducerad såklart.

Antioxidanter började jag äta efter min dubbla lunginflammation för fem år sedan och har sedan dess haft avsevärt färre och lindrigare förkylningar. Kanske är det placebo, men det må så vara 🙂

Vitlök äter jag också i stort sett dagligen. Inte bara för att det sägs vara bra mot förkylningar och sånt, utan också sommartid för att det sägs jaga bort fästingar. Nu när jag flyttat till hus har jag dessutom satt egna vitlökar i trädgården, dels för att tillfredsställa husbehovet, men också för att det sägs att rådjuren håller sig borta från närliggande grödor om det finns vitlök runtom.

När det är säsong för riktig kiwi äter jag ofta en varje morgon, helst ekologisk om det finns. C-vitaminer är bra grejer!

Börjar också dagen med ett glas rumstempererat vatten som stått sedan kvällen innan. Det sägs rensa kroppen och få igång den efter nattsömnen. De gånger jag väl blir förkyld ser jag till att dricka extra mycket vatten (gärna 3-4 liter per dag, särskilt första dagen) för att skölja ur elakingarna så gott det går.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.