Övrigt

Semesterplaner och #julikalender

Eftersom jag är sjukskriven hela sommaren och min sambo därför är föräldraledig med bebis, så blir det inte någon tydlig semesterperiod för oss i år. Hela långa sommaren ska liksom bestå av återhämtning, åtminstone för min del.

Några storartade semesterplaner eller -resor har jag inte inbokade, eftersom jag inte vet från ena dagen till den andra hur jag mår. Tack och lov verkar det gå åt stadigt rätt håll än så länge, om än ganska långsamt, så det lutar nog åt att vi kanske vågar oss iväg på kortare turer någon natt eller två. Med två små barn är det inte alltid enbart avkoppling att åka iväg över natten, även om det är mysigt.

Personligen drömmer jag om kalla tältnätter i fjällen, men den drömmen ligger nog några år bort. Däremot funderar vi på en natt på kustnära vandrarhem och besök hos vänner. Eller någon strandnära stugnatt för att framförallt äldsta Trollet ska få roa sig lite.

min senaste cykeltur upptäckte jag dessutom att det ligger ett litet pittoreskt spa inte långt härifrån. Det skulle också vara ganska mysigt, även om det kanske knappt kan kallas för semesterplan!


Dessutom har jag ju min sommarlista med mysiga saker, och utöver det, så har vi i Bloggar om Hälsa, på initiativ av härliga Ida, spånat fram en #julikalender med hälsosamma aktiviteter att välja och vraka ifrån. En del saker är mer jobbiga än andra; en del är bara underbara. Gemensamt för alla är att de på ett eller annat sätt är bra för hälsan! Från den listan kommer jag välja aktiviteter som hjälper mig att återhämta mig, det finns liksom något för alla!

Det är fritt fram att hänga på, och det vore såklart himla skoj om många gjorde det! Välj en aktivitet varje dag, hela juli! Det finns många fler aktiviteter än dagar, för att alla ska kunna hitta något som passar, varje dag.

Dela gärna med dig av vad du gör i sociala medier, under taggen #julikalender. Eller skriv ett eget inlägg om det om du bloggar. Länka gärna hit och till bloggaromhalsa.se så hittar vi det.

Vill du läsa om fler sommar- och semesterplaner? Kolla hos Erika och Camilla!

PS. Listan är ett resultat av brainstormande inom Bloggar om Hälsa. Den som gissar vilka punkter i listan som kommer från mig vinner ära och berömmelse… DS.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Anna Jansson
  29 juni, 2016 at 14:58

  Det låter som en alldeles lagom semester!

 • Reply
  Maria - Löpare, inspiratör, livsnjutare
  29 juni, 2016 at 21:34

  Vad skönt att höra att det går åt rätt håll! Utöver det tycker jag du verkar ha en rätt skön sommar framför dig med en så positiv attityd. Du är en fighter ❤️

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   30 juni, 2016 at 19:22

   Tack Maria! Jag känner mig ganska sällan som en fighter men har förstått att många uppfattar mig så. Ha en skön och härlig sommar du också!

 • Reply
  Mina semesterplaner - Anna Jansson
  30 juni, 2016 at 18:06

  […] till gammal ork och vanor igen! Jag hoppas semester kan ge mig en skjuts på vägen dit. Här har Malin och Ida också skrivit om sina semesterplaner, kanske kan det inspirera dig till något nytt? […]

 • Reply
  Semesterplaner - Liltraining - Maria Lavestedt Segeblad
  30 juni, 2016 at 22:14

  […] Om du vill inspireras till andra semesterplaner så kika in hos Ida som njuter av långledigt och Malin som har ett lite annat fokus under sommaren […]

 • Reply
  Ingmarie
  1 juli, 2016 at 22:20

  Allt utanför vardagen är som semester! Och vilken fin kalender!

 • Reply
  Julikalendern sedan sist | Lite Längre
  16 juli, 2016 at 19:14

  […] har jag faktiskt bockat av en hel del punkter i #julikalender och använder den fortfarande som inspiration för att sätta lite guldkant på […]

 • Reply
  Nu är det juli igen! - Lite Längre
  2 juli, 2017 at 20:39

  […] är det helt plötsligt juli igen. Och det måste ju såklart firas med en lika fin #julikalender som förra året. Vi i Bloggar om Hälsa gillade den förra så mycket att vi försöker skapa en tradition nu. Kul […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.