Mina tre bästa träningsprylar

Egentligen tränar jag helst utomhus. Med naturen och kroppen som redskap. Eller möjligtvis skidor, stavar och pjäxor som enda hjälpmedel (om jag nu ska drömma om min älskade skidåkning igen). 

När jag tänker träningsprylar så är det å andra sidan (för mig) saker som inte är helt nödvändiga för att uppnå funktionen och nyttan av träningen. Så eftersom både skidor, stavar och pjäxor är nödvändiga för utövandet kvalar de inte in på min topp-tre-lista över träningsprylar, vilket är veckans bloggnätverkstema.

Jag väljer istället att lyfta fram saker som liksom förgyller träningen lite extra. Gör den roligare, bekvämare och smidigare.

1. Färgglada tights. Långt innan det var inne gillade jag att spraka loss när jag tränar. Nu är det nog snart ute med färg igen så jag gissar att jag kommer bli en sådan där hopplöst omodern träningstant som man tittar lite överseende på och ler…

Min färgglada samling. De svarta räknas inte dit…

2. Linnen med snygg skärning över rygg och axlar. Jag var lite smått beroende ett tag faktiskt. Så himla härligt att känna att de få/små muskler man har faktiskt framhävs.

3. Medryckande musik. Kanske inte en pryl egentligen, men kan göra så himla mycket för upplevelsen och humöret. En tråkig löprunda kan bli en energikick med sprittande ben om musiken är den rätta.

Vilka prylar förgyller din träning?

Detta är veckans inlägg i vårt härliga bloggnätverk (som fortfarande filar på sitt namn). Vill ni ha fler bra tips, så kika t ex hos Emma och Annika!

17 reaktion på “Mina tre bästa träningsprylar

  1. Pingback: Tre träningsprylar jag inte kan vara utan | Helena Enqvist - hon som cyklar lite

  2. Jag tränar i samma (svarta) tajts som förra året. Och året dessförinnan. Och jo, året dessförinnan också om jag inte missminner mig. Samma gamla tröjor också. Inte mycket fokus på utstyrsel här alltså. 🙂 Tre bästa träningsprylarna: skor, skor. Och skor. 🙂

    • Hihi… Ja, för löpning är det så för mig också. Svart, svart, svart. Favoriter är mina gamla Newline och Nike. Mjuka, sköna, urtvättade. Men för inneträning som det blir mycket nu, så gillar jag färg 🙂 Sliter inte direkt några skor för tillfället. Så skokontot är faktiskt rätt välfyllt just nu. Bra att ha till senare.

  3. Pingback: Mina tre bästa träningsprylar - Victoria Karlsson

  4. Vi har precis kommit igång med träningen igen. Vi tränar hemma och just nu är bästa prylen vår puff/fotpall där vi kan slänga ner alla träningsprylar (gummiband, medicinbollar, vikthandskar m.m.) så de finns till hands när vi ska köra våra pass! 🙂

  5. Vet inte om mitt inlägg kom fram? Provar utan att ange webadressen… (men godkänn gärna första kommentaren om den ligger i skräpkorgen!)

    Vi har precis kommit igång med träningen igen. Vi tränar hemma och just nu är bästa prylen vår puff/fotpall där vi kan slänga ner alla träningsprylar (gummiband, medicinbollar, vikthandskar m.m.) så de finns till hands när vi ska köra våra pass! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *