Träning

Mina tre bästa träningsprylar

Egentligen tränar jag helst utomhus. Med naturen och kroppen som redskap. Eller möjligtvis skidor, stavar och pjäxor som enda hjälpmedel (om jag nu ska drömma om min älskade skidåkning igen). 

När jag tänker träningsprylar så är det å andra sidan (för mig) saker som inte är helt nödvändiga för att uppnå funktionen och nyttan av träningen. Så eftersom både skidor, stavar och pjäxor är nödvändiga för utövandet kvalar de inte in på min topp-tre-lista över träningsprylar, vilket är veckans bloggnätverkstema.

Jag väljer istället att lyfta fram saker som liksom förgyller träningen lite extra. Gör den roligare, bekvämare och smidigare.

1. Färgglada tights. Långt innan det var inne gillade jag att spraka loss när jag tränar. Nu är det nog snart ute med färg igen så jag gissar att jag kommer bli en sådan där hopplöst omodern träningstant som man tittar lite överseende på och ler…

Min färgglada samling. De svarta räknas inte dit…

2. Linnen med snygg skärning över rygg och axlar. Jag var lite smått beroende ett tag faktiskt. Så himla härligt att känna att de få/små muskler man har faktiskt framhävs.

3. Medryckande musik. Kanske inte en pryl egentligen, men kan göra så himla mycket för upplevelsen och humöret. En tråkig löprunda kan bli en energikick med sprittande ben om musiken är den rätta.

Vilka prylar förgyller din träning?

Detta är veckans inlägg i vårt härliga bloggnätverk (som fortfarande filar på sitt namn). Vill ni ha fler bra tips, så kika t ex hos Emma och Annika!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Annika
  8 december, 2015 at 12:49

  Viktigt att känna sig snygg när man tränar! Kläderna betyder mer än man tror, tror jag i alla fall <3

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:50

   Ja, även om funktionen och känslan nog i grunden är viktigare än färg och mönster. För mig i allafall.

 • Reply
  Victoria
  8 december, 2015 at 13:52

  Känner verkligen igen mig! Har man inte bra musik och kläder man känner sig snygg och bekväm så blir träningen jobbig.

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:50

   Ja, musiken kan verkligen göra underverk ibland.

 • Reply
  Camilla
  8 december, 2015 at 18:49

  Men ja!! Kläderna är ju viktiga och jag älskar också färg! Särskilt mönstrade tights!

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:49

   Mönster förgyller!

 • Reply
  Anna Jansson
  8 december, 2015 at 22:55

  Ja för känner man sig inte snygg går det liksom inte att prestera. Ytligt men sant!

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:48

   Jodå, det går fint. Men snyggheten underlättar ju helt klart!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  8 december, 2015 at 23:54

  Åh, värsta tajtsgodispåsen ju! Så många fina. Gillar också färg, speciellt nu när det är så mörkt och murrigt ute.

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:48

   Ja, lite så! Nu blev jag godissugen 🙂

 • Reply
  Tre träningsprylar jag inte kan vara utan | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  9 december, 2015 at 09:01

  […] Vill du har mer träningsprylsinspiration så kika in hos Anna och Malin! […]

 • Reply
  bureborn
  10 december, 2015 at 08:54

  Jag tränar i samma (svarta) tajts som förra året. Och året dessförinnan. Och jo, året dessförinnan också om jag inte missminner mig. Samma gamla tröjor också. Inte mycket fokus på utstyrsel här alltså. 🙂 Tre bästa träningsprylarna: skor, skor. Och skor. 🙂

  • Reply
   Malin
   10 december, 2015 at 10:47

   Hihi… Ja, för löpning är det så för mig också. Svart, svart, svart. Favoriter är mina gamla Newline och Nike. Mjuka, sköna, urtvättade. Men för inneträning som det blir mycket nu, så gillar jag färg 🙂 Sliter inte direkt några skor för tillfället. Så skokontot är faktiskt rätt välfyllt just nu. Bra att ha till senare.

 • Reply
  Ida
  11 december, 2015 at 06:32

  Jag har alldeles för få mönstrade tights i min garderob. Typ 0 par mönstrade och 1 par färgglada. Skärpning på fem fronten.

 • Reply
  Mina tre bästa träningsprylar - Victoria Karlsson
  20 december, 2015 at 20:43

  […] Helena, Elna, Malin, Anna, Emma, Annika […]

 • Reply
  FREEDOMtravel
  23 december, 2015 at 09:22

  Vi har precis kommit igång med träningen igen. Vi tränar hemma och just nu är bästa prylen vår puff/fotpall där vi kan slänga ner alla träningsprylar (gummiband, medicinbollar, vikthandskar m.m.) så de finns till hands när vi ska köra våra pass! 🙂

 • Reply
  Helena FREEDOMtravel
  23 december, 2015 at 09:23

  Vet inte om mitt inlägg kom fram? Provar utan att ange webadressen… (men godkänn gärna första kommentaren om den ligger i skräpkorgen!)

  Vi har precis kommit igång med träningen igen. Vi tränar hemma och just nu är bästa prylen vår puff/fotpall där vi kan slänga ner alla träningsprylar (gummiband, medicinbollar, vikthandskar m.m.) så de finns till hands när vi ska köra våra pass! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.