Träning

Nyfikenhet och ständig utveckling

Jag är en sådan där person som har svårt att hålla mig borta från saker. Som tycker massor av saker, företeelser, utmaningar och nyheter låter kul och värda att testa.

Jag hoppar ofta på saker utan så värst mycket eftertanke, för hur svårt kan det vara?! Eller, det funkar säkert! Ibland lite ogenomtänkt och kanske inte jättesmart (beroende på vad det är), men ofta går det vägen. Ofta inser jag också att jag klarar mycket mer än jag trott, bara för att jag var nyfiken, testade och inte begränsade mig själv från att våga utvecklas utan bara körde på.

Jag minns så väl när jag åkte Engelbrektsloppet första gången, och det var rätt slitigt i slutet på andra varvet. En tjej som kom ifatt och förbi mig ropade: Kom igen nu, du fixar det! Man klarar alltid dubbelt så mycket som man tror!

Just det där sista brukar jag ta fasta på när det börjar kännas tungt. Det är också det som ofta driver min nyfikenhet och vilja att ständigt utvecklas. Hur långt kan jag nå innan gränsen är nådd på riktigt?

Något som kittlar sådär extra i maggropen, just för att en del av det ser så omöjligt ut, är Movement culture. Vet inte riktigt vad det heter på svenska… Men kanske kan sammanfattas som förmågan att använda och röra sin kropp på alla möjliga sätt, för att man är både stark och rörlig. Förmågan att kunna utnyttja sin kropp maximalt och känna att man tar tillvara sin fysiska potential till fullo. Det är något jag är nyfiken på att utforska mer, och som skulle innebära ständig utveckling typ hela livet, eftersom det är en rörelse där man liksom aldrig blir klar.

Det är ett brett område av s k naturlig rörelse, och mycket inspiration och övningar finns på instagram. Spana t ex in norske Einar Svindland. Eller Gymnastic bodies. Eller Naprapatjonas. Hur häftigt vore det inte att ha sådan kroppskontroll? Själv har jag ju bara kommit så långt som till att nästan lära mig stå på händer, innan jag blev gravid och pausade det projektet ett tag.

Kråkan

På väg mot handstående

Vill du läsa om fler som är nyfikna den här veckan (japp, nyfikenheten är veckans tema i Bloggar om Hälsa!)? Läs t ex vad Anna och Victoria skriver om.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Clara Edvinsson
  27 februari, 2016 at 21:57

  Fast egentligen… visst är det underbart när hjärnan tänker så? Att den är lite spontan, att den gärna vill göra mycket och liksom inte ser begränsningarna!

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   29 februari, 2016 at 14:27

   Ja precis, tror man begränsar sig själv alldeles för mycket för att inse sin fulla potential.

 • Reply
  Fyra knasiga tävlingar jag är nyfiken på - Träningsblogga
  28 februari, 2016 at 13:43

  […] Hur mycket klarar man egentligen? När är gränsen egentligen nådd på riktigt? Det funderar Malin på när hon skriver om sin nyfikenhet, och Emma som är nyfiken på allt undrar hur hon ska […]

 • Reply
  Anna Jansson
  29 februari, 2016 at 12:13

  Movement culture är så himla coolt. Tänk vad man kan göra med sin kropp! Antar att du har koll på Ido Portal?

 • Reply
  Victoria
  29 februari, 2016 at 21:48

  Man önskar man kunde göra massa coola rörelser med kroppen!

 • Reply
  bureborn
  1 mars, 2016 at 09:10

  Aha! det är Movement culture det heter. Fint att få ett namn på det där som jag också tycker ser så coolt ut – och gärna vill behärska. Vilken kroppskontroll!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.