Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Lite Längre AB – utbud och tjänster
  • Användbara länkar
Lite Längre

Veckans vegetariska: Bön- och linsbiffar med mathavresallad

Posted on 30 maj, 201629 maj, 2017

Matlagningsinspirationen är så smått tillbaka, även om avancerade rätter fortfarande sätter min stackars lilla hjärna på prov. Simultanförmågan är inte på topp för tillfället så tidsåtgången kan nog vara annorlunda för en normal hjärna. Gissar att den här rätten egentligen är ganska snabb. Gissar också att jag förmodligen kommer kunna byta in dessa biffar i matlådan mot en extra köttbit till sambon. Mera veggo till mig!

Inspirationen kommer från ett Linas matkasse-recept, men jag barnanpassade en del och bytte ut till lite mer säkra kort.

Bön- och linsbiffar med mathavresallad

boen- och linsbiffar med mathavresallad

Biffar:
1 äpple
1 gul lök
Curry och spiskummin
1 förp kidneybönor
1 förp linser
2 ägg
1 vitlöksklyfta
2 dl vetemjöl
Lite sweetchilisås
Olja att steka i

Mathavresallad:
4 port mathavre, kokt i buljong
2 äpplen
3 tomater
1 kruka citrontimjan
Pressad lime
2 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
Örtsalt

Tillbehör:
Grekisk yoghurt

Börja med salladen: Koka mathavren. Grovhacka under tiden äpple och tomat och lägg i en skål. Finhacka citrontimjan och blanda i. Tillsätt olja, vinäger och örtsalt. Blanda i mathavre när den är kokt.

Grovriv äpple och lök till biffarna. Fräs det i olja, lite curry och spiskummin. Häll bönor och linser i ett durkslag och skölj dem. Lägg i en skål och tillsätt ägg, vitlök och sweetchilisås. Mixa ganska slätt och blanda i lök- och äppelfräs samt mjöl så att det blir en ganska kladdig smet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut lagom stora biffar, ca fyra åt gången. Stek 3-4 min på varje sida tills de är fasta och frasiga.

Servera biffar och sallad med en klick yoghurt och känn dig nöjd med veckans veggo-middag!

Vill du ha fler vegetariska recept än bara bön- och linsbiffar med mathavresallad? Spana in kategorin Veckans vegetariska, som du även hittar via veckansvegetariska.se

2 thoughts on “Veckans vegetariska: Bön- och linsbiffar med mathavresallad”

  1. Mia skriver:
    31 maj, 2016 kl. 08:38

    Detta skulle nog jag älska. Ola skulle äta det utan knussel precis som med all mat. Och Moa skulle vara halvimponerad. Hahaha…

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      1 juni, 2016 kl. 20:58

      Lyllo dig som har allätare i familjen ?

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Fötter & Balans våren 2025
  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat
    Veckans vegetariska: Halloumigratäng med spenat
  • Sommarsummering och höstfokus
    Sommarsummering och höstfokus

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie-policy
©2025 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com