Övrigt

Varför har folk börjat gå på gymmet utan skor?

Tränar man inte så hårt har man ju desto mer tid/fokus på att observera folket som är där. Sedan en tid tillbaka har fler och fler börjat gå utan skor när de styrketränar. Ibland i strumplästen (oftast de ganska taniga killarna), ibland helt barforta (övervägande äldre män). Varför?

Visst, det råder ”barfotatrend” inom löpning, men styrketränandes på gymmet?? För mig känns det mest lite snudd på äckligt. Jag tänker på fotsvampar, vårtor och annat som kan börja sprida sig. Förvisso har jag skorna på och riskerar väl inte att få det, men de som inte har det? Jag kan faktiskt inte komma på vad det skulle fylla för syfte… Och varför är det bara manliga individer som anammat denna ”trend”?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sofia - ett bättre du
  12 januari, 2013 at 13:15

  När jag tränar hemma kör jag nästan alltid barfota på en yogamatta, men det är ju hemma det :). För det är faktiskt himla skönt att träna barfota. På gymmet skulle jag aldrig göra det, usch och fy vad äckligt. Och väldigt respektlöst mot andra tycker jag!

  • Reply
   blue_malin
   12 januari, 2013 at 14:02

   Jamen precis! Jag älskar att VARA barfota, hemma, eller ute i trädgården. Men på gymmet?? Nä, inget för mig i allafall.

 • Reply
  Ingmarie
  12 januari, 2013 at 20:51

  Har de inte ens sockar? Eller flipflops?Jag tänker mest på olycksrisken.

  • Reply
   blue_malin
   13 januari, 2013 at 18:08

   Vissa har inte det, vissa har strumpor. Jag vill mest förstå varför, vad är syftet liksom?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.