Tankar

Bloggen och jag

Det bloggnätverk jag är med i börjar så smått anta lite fastare former, och i söndags lanserades vår Facebook-sida, som fått fantastiskt gensvar bara på den korta tid den legat uppe. Riktigt kul att vi nu lite mer officiellt ”finns” och har ett namn – Bloggar om Hälsa. 16 tjejer är vi, med väldigt olika intressen och bakgrund, men det gemensamt att vi alla på olika sätt tycker det är spännande med hälsa. På Facebooksidan finns mer information, och länkar till alla som ingår i nätverket.

Den här veckan har vi valt som tema att ge en lite bättre bild av vilka vi är, förutom det som vi alla redan visar upp via bloggen. Personligen har jag valt att inte vara sådär jätteprivat här på bloggen, av olika anledningar. Dels vill jag inte att personer i min närhet ska känna att de ofrivilligt deltar i vad jag lägger ut, och dels finns det faktiskt delar i mitt liv som jag gärna håller privat, och som jag inte vill att vem som helst ska kunna läsa om. Däremot försöker jag ändå ge min lilla blogg en personlig prägel, så att det ändå ska gå att lära känna vem jag är och få en uppfattning om vad jag är för en figur och vad jag står för. Det här inlägget blir därför på det temat: förhoppningsvis får du som eventuellt läser en lite bättre bild av vem hon den där som ligger bakom Lite Längre egentligen är.

Eftersom jag är en listmänniska av rang har jag lagt upp det som fem små listor med fem punkter i varje, som alla bygger på bilden av mig. Vill du veta ännu mer? Ställ frågor i kommentarsfältet eller kontakta mig utanför bloggen!

Fem ställen på bloggen som ger en fingervisning om vem jag är:

 1. Har du inte redan gjort det, så börja med att läsa sidan Om Lite Längre
 2. Är du fortfarande nyfiken kan du läsa lite Mer om mig
 3. Med lite annan vinkel, och fokus på vad jag ser som mina starka sidor: Ännu mer av mig
 4. Vill du få en beskrivning av mig med sex ord – titta på det här inlägget
 5. Framtidsdrömmar har jag också skrivit om: Sju saker jag vill göra.

Bloggen och jag2

Fem saker som nog inte framgår så tydligt här, och som inte så många vet

 1. Jag är vintermänniska. Det har väl i och för sig framgått här för dem som läst ett tag. Men jag ÄR verkligen det. Finns inget bättre än snö, sol och minusgrader!
 2. Jag är sjukt kvällstrött och väldigt morgonpigg. Därför är det inga problem för mig att kliva upp kl 05 för att vara på jobbet vid 06.15. Kvällsaktiviteter efter kl 21 däremot… Svårt att motivera mig till, och svårt att hålla mig vaken på. Filmkvällar, sen bio och annat händer därför inte så ofta!
 3. Jag är duktig på att sy. Under en period, när klädhandeln ännu inte fattat att det fanns personer som var långa men inte breda, så sydde jag mycket av mina vanliga kläder själv. Jag har även ett antal balklänningar, och en folkdräkt, på sy-meritlistan.
 4. Jag har jobbat fem säsonger som turistguide i Norge. Har haft jättestor nytta av det på många olika sätt, och Norge ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Fick jag möjlighet skulle jag nog gärna bosätta mig där.
 5. Jag har larvigt bra språköra. Sådär så att folk nästan tror att jag driver med dem. Har bl a fått kämpa för att övertyga en buss med norska pensionärer att jag faktiskt är svensk och inte infödd norsk. Blivit utskälld av en österrikisk tant för att hon trodde jag var ohövlig när jag tilltalade henne grammatiskt fel (hon trodde jag var infödd…). Lägger mig till med dialekter på nolltid. På senare år har jag lärt mig kontrollera det lite, men när jag var yngre var det nästan skrattretande ibland.

Bloggen och jag3

Fem motton / ordspråk / citat som jag gillar

 1. Ein kjem ikkje till fjells på ein flat veg – nä, man kommer faktiskt inte upp i fjällen om man följer platta, raka vägar. Man slipper ansträngningen, men missar utsikten, upplevelsen, den fantastiska luften och känslan av att befinna sig på toppen av världen. Man kommer liksom ingen vart om man inte anstränger sig.
 2. Det du känner och upplever just nu kommer att kännas annorlunda om en stund. Särskilt användbart när tillvaron känns jobbig. Användes flitigt när jag födde mitt första barn. Hjälper väldigt bra att härda ut, de gånger man behöver det.
 3. Utomhus är bäst. Ärligen snott av en fellow blogger, och flitigt använt. Frisk luft varje dag gör underverk för hälsan.
 4. Det är ingen idé att oroa sig för sådant man inte kan påverka. Svårt att tillämpa i praktiken, men väldigt nyttigt att tänka på ibland.
 5. Kärlek kommer och går, men choklad varar för evigt – ingen mer förklaring behövs!
Bloggen och jag6

Kylskåpsmagnet helt i min smak!

Fem saker jag aldrig kommer ägna bloggen åt

 1. Bilder på mitt (snart mina) barn. Av två anledningar: Dels för att man (tyvärr) aldrig vet vilka typer som hänger på internet och använder bilder i tvivelaktiga syften, dels för att jag vill låta dem själva bestämma vad i deras liv som hamnat fritt tillgängligt på internet.
 2. Detaljer om mitt jobb och min arbetsgivare. Av samma anledning som ovan. Jag har ingen kontroll över vem som läser och varför. Därför stannar vissa saker offline.
 3. Snabba viktnedgångstips, pulverdieter och annat som för mig inte innebär hälsa. För mig är hälsa Glädje, Balans, Energi.
 4. Utvärdering av senaste matchen i engelska ligan. Bara så ni vet. I min värld är liga-fotboll HELT ointressant. Mästerskap däremot, kan eventuellt fånga visst intresse. Men skulle fortfarande inte hamna här!
 5. Inredningstips. Jag är verkligen dålig på inredning. Skulle önska jag vore bättre på det, och prioriterade det högre. Men nej, det det kommer inte att hända.

Bloggen och jag1

Fem saker som det förmodligen kommer att bli mer av här framöver

 1. Återhämtning och träning efter graviditet. På egen hand, eller med PT, det har jag inte bestämt än. Men stark och uthållig ska jag bli igen!
 2. Ny design. Jag behöver det verkligen, för att själv gilla vad jag ser i bloggen. Med barn nr 2 på gång, och annat som tar mycket tid och kraft, har det inte blivit av sedan jag flyttade bloggen till egen domän för ett drygt halvår sedan. Under våren, eller åtminstone under året, hoppas jag dock det ska bli av.
 3. Ekologiskt tänk. Jag har en inläggsserie i huvudet som legat och gottat till sig ganska länge.
 4. Tips på saker jag gillar, och som jag tänker att andra också gärna vill ta del av
 5. Naturupplevelser. För utomhus ÄR faktiskt bäst. Träning görs bäst utomhus och naturen är väldigt energigivande och lugnande. För mig.

Bloggen och jag4

Det blev ganska långt det här… Förhoppningsvis inte bara långtråkigt. Har du kommit ända hit? Lämna då gärna en kommentar och berätta något!

PS. Om du redan nu är nyfiken på några av de andra i nätverket – kolla hos Anna och Emma hur de beskriver sig själva och sitt liv utanför bloggen! DS.

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 februari, 2016 at 14:11

  Vilken härlig presentation! 🙂 Nu hänger jag redan här men gjorde jag inte det hade jag verkligen blivit sugen. Den där ekoserien blir jag verkligen nyfiken på. Kul att du också syr förresten!:-)

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 14:23

   Åh, tack 🙂 Ja, får ta tag i den förresten. Fast först ska jag nog testa att göra ditt bodybutter, det är jag VERKLIGEN sugen på!

 • Reply
  Camilla
  9 februari, 2016 at 14:27

  Härlig läsning, det är så kul att få lära känna alla lite bättre!

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 14:29

   Visst är det! Riktigt bra idé det där!

 • Reply
  Ida
  9 februari, 2016 at 14:32

  Jag är också sugen på ekoserien. Dessutom delar jag din uppfattning om barn på bloggen. Det kommer inte hända på min heller 🙂 Härligt inlägg!!!

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 21:18

   Får ta tag i den helt enkelt! Nä, barnen vill jag skydda så länge jag kan 🙂

 • Reply
  Kari
  9 februari, 2016 at 15:21

  Om du (fortfarande) har svårt att hitta kläder för långa tjejer så kan jag tipsa om Long Tall Sally. De riktar in sig på tjejer som är runt 180 cm och längre och har helt revolutionerat min garderob! Långa ärmar, långa ben och en midja som sitter där den skall på klänningar. Fantastiskt!

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 21:17

   Åh, tack för tipset. Har nog fått tipset förut när jag tänker efter men inte testat dem ännu. Den där klänningsmidjan gör ju att de liksom sålt konceptet på förhand!

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  9 februari, 2016 at 18:22

  Kul att du skrev detta i listform. Lätt och kul att läsa!! 🙂

  • Reply
   Malin
   9 februari, 2016 at 21:16

   Tack 🙂 Är man list-freak så är man! 😛

 • Reply
  Anna Jansson
  9 februari, 2016 at 22:35

  Jag älskar det norska citatet!! Och vilket kul sätt att presentera sig själv på 🙂 Kram!

  • Reply
   Malin
   11 februari, 2016 at 10:59

   Det har varit min favorit länge också. Kul att du uppskattade det! Kram

 • Reply
  Victoria
  10 februari, 2016 at 00:06

  Vilken kul läsning!

  • Reply
   Malin
   11 februari, 2016 at 10:59

   Tack!

 • Reply
  Jag och bloggen - Victoria Karlsson
  10 februari, 2016 at 07:58

  […] inspirationen i från mina bloggkollegor Anna och Malin så tänkte jag att kör en lista. För det finns nog inget roligare och bättre sätt att lära […]

 • Reply
  bureborn
  10 februari, 2016 at 09:19

  Vad roligt att få lära känna dig bättre! Jag tycker din blogg är härligt personlig, trots att du inte lämnar ut ”allt”. Och varmt lycka till med den fortsatta verksamheten i bloggnätverket!

  • Reply
   Malin
   11 februari, 2016 at 10:58

   Kul att du tycker det!

 • Reply
  Rund är också en form!
  11 februari, 2016 at 20:33

  Rolig läsning!
  De där punkterna om vad man INTE kommer läsa om på din blogg, hade jag kunnat skriva själv. Alla punkterna. 🙂

  • Reply
   Malin
   12 februari, 2016 at 10:42

   Kul att du tycker det! Och kul att hitta likasinnade på det sättet.

 • Reply
  Graviditetsklåda 2.0 | Lite Längre
  11 februari, 2016 at 21:02

  […] nu börjar jag snart bli lite bitter. Fast jag antar att det är nu jag ska påminna mig själv om citatet jag skrev som ett av mina topp fem häromdagen – det jag känner nu kommer att vara annorlunda om ett tag. Det går liksom […]

 • Reply
  Helena Enqvist
  11 februari, 2016 at 23:11

  Vilken härlig presentation!
  Håller med dig om punkterna att inte skriva om, jag som har stort barn ser alltid till att fråga först och tänka vilka bilder hon syns på. Dina punkter om vad som det kommer mer av gjorde mig nyfiken och vill läsa mer:-)

  • Reply
   Malin
   12 februari, 2016 at 10:42

   Ojoj, nu får jag ju se till att ta tag i det där jag utlovat då 😛

 • Reply
  Reach Your Goal
  14 februari, 2016 at 23:50

  Instämmer med tidigare talar, härlig presentation! Verkligen roligt med att få veta lite mer om alla 🙂 Gillar choklad citatet!

 • Reply
  Mitt ekologiska badrum – en serie | Lite Längre
  27 juli, 2016 at 20:56

  […] ganska länge sedan nu, så utlovade jag en serie med tips om hur man kan göra hemmet, och framförallt badrummet, mer […]

 • Reply
  Förändringens vindar - Lite Längre
  24 november, 2016 at 21:28

  […] sak som behövt förändring ganska länge (jag skrev om det redan i vintras) är utseendet på den här bloggen. Nu äntligen har det fått sig en uppryckning och börjar så […]

 • Reply
  Bloggen fyller fem år! - Lite Längre
  12 februari, 2017 at 07:39

  […] Bloggar om Hälsa hade kommit igång ordentligt och jag skrev bl a om meditation, husmorsknep och mig själv. Bebis föddes och jag fascinerades över förlossningar och funderade över återhämtning. Jag […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.