Till min stora glädje verkar även det lilla yrvädret vara en veggo-älskare. Särskilt veggo-biffar och veggo-bollar mumsar hon i sig med stor aptit. Det gör hon förvisso med köttfärslimpa också, men ändå. Hela köttbitar och kyckling och sånt äter hon däremot oftast inte. Så andelen veggo-middagar här hemma ökar stadigt, och åtminstone den kvinnliga delen av familjen är oftast mer än nöjd med det.
Receptet jag bjuder på idag är en gammal goding från Lisas mat och bak, som vi faktiskt inte testat så mycket. Men den var så god, när jag smakanpassat den lite för vår familj, att jag såklart bara måste dela med mig av receptet! Det är faktiskt en av de bästa sakerna med veggomat, tycker jag; att det är så lätt att smakanpassa eftersom grönsaker oftast gillar många olika kryddor. Här kommer hur som helst receptet på de smarriga biffarna:
Smarriga linsbiffar med koriander
2 dl torkade röda linser
2 morötter
grönsaksbuljong
1 ägg
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk jordnötssmör
4 msk havregryn
paprikapulver
fryst koriander (ca 1 msk)
smör att steka i
grekisk yoghurt
salladskrydda
couscous/bulgur/ris
valfri grönsallad
Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen och låt dem svalna något. Skala och riv morötter och lök och pressa vitlöken. Blanda i jordnötssmör, havregryn, ägg, linser och valfria kryddor (de jag använde är godkända här…). Låt smeten svälla ca 10-15 min. Koka under tiden couscous/bulgur/ris.
Smält smör i en stekpanna och klicka ut ca en ät-matsked stora biffar i stekpannan och platta till dem till biffar. Stek dem tills de blivit ljusare orangea och börjat stelna något. Vänd och stek på andra sidan. Servera med kryddad grekisk yoghurt, couscous (eller vad du vill ha till) och rejält med sallad. Ät och njut!
Vill du ha fler mumsiga vegetariska recept än bara smarriga linsbiffar med koriander? Spana in kategorin Veckans vegetariska, som du även hittar via veckansvegetariska.se