Det är inte alltid matlagningen går som man tänkt sig. Idag var det som vanligt dags för Köttfri måndag och det skulle bjussas på quinoasallad. Med ruccola och granatäpplen bland annat. Men granatäppelkärnorna hade för länge sedan sett sina bästa dagar och ruccolan hade jag glömt att handla…
Så det fick helt enkelt bli lite skåprensning på vad som fanns hemma och det blev rätt gott det oxå.
Till fyra rejäla portioner:
3 dl quinoa
2 vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
250g svamp
1 zucchini
1 rödlök
ca 3/4 ask körsbärstomater
1 paket fetaost
1 burk kidneybönor
Rostade hasselnötter
Olivolja
Balsamvinäger
Skiva vitlöksklyftorna. Skölj quinoan och fräs den och vitlöken i olja eller smör och lite ingefära (helst färsk, men det hade jag heller ingen…). Häll över ca 6dl buljong och låt koka 15 min. Skär zucchini i stavar och svampen i lagom bitar, skiva rödlöken. Fräs zucchini och svamp tills vätskan försvunnit, släng i rödlöken mot slutet. Tärna fetaosten och halvera tomaterna. När allt är klart: Varva quinoa, zucchini, bönor, feta, tomater och nötter i en skål. Dressa med olivolja och balsamvinäger emellan. Krydda mer om du vill.
Vad hetta han nu igen? Kocken som höll i tv-programmet "Här är ditt kylskåp"? Han lyckades också laga mumsiga saker av det som gömde sig i skåpen. Ser gott ut det där!
Man borde praktisera det oftare. För oj, vad mycket man har i kylskåpet om man bara letar.
Här är ditt kylskåp – det var himla rolig serie. Kommer ihåg att jag och syrran gjorde ett eget sånt program hemma och mamma skämdes över alla matvaror som blivit gamla i kylen 🙂 .
Quinoa borde jag ge fler chanser. Tycker det blir smaklöst, men här fick jag förslag på kryddning. Vilken quinoa kör du? Är det den röda? Quinoa gröt verkar vara blog-pop nu också, det kunde en ju testa också.
Gröt på quinoa?? Nä, det är jag nog för konservativ för 🙂 Här var det Tricolore som användes men den är ingen favorit
MUMS!!!!!!!!!
🙂