Träning

Yoga-maj

Det är fortfarande lite sådär att jag prioriterar bort det jag behöver mest – yogan – för andra ”måsten” och saker på att-göra-listan. Sådär så jag nästan blir lite irriterad på mig själv. Därför tänkte jag att jag ska ta tag i det lite mer strukturerat och prioriterat. Inte så det blir något tvång eller stress och press utan mer som en intention att ta mig till mattan.

yoga-maj 1
Jag tänkte köra yoga-maj helt enkelt. Med målsättningen att yoga de flesta dagarna i maj. Utan krav på tid på mattan. Utan krav på att det görs varenda dag i maj, för det är jag ganska övertygad att jag inte kommer klara. Och det är ju dumt att göra sig själv besviken direkt.

Jag gör der alltså i första hand för att hitta tillbaka till yogan som en lika naturlig del av dagen som tandborstningen. För att skapa en god vana. Med längre pass ibland och kortare ibland. Meditation och pranayama för att jag behöver det! Uteyoga fina kvällar. Kanske några solhälsningar en tidig morgon eller uppmjukande övningar en stel kväll efter träning. Inga krav, inga begränsningar. Mer än att den ska bli av, min yoga i yoga-maj!

yoga-maj 2
Det vore himla kul om fler ville hänga på mig och göra yogan till en vana i yoga-maj! Så kan vi dela med oss av hur vi får till yogan i vardagen. Inspirera varandra och ge tips. På mattan eller utanför (för yoga är ju så mycket mer än asanas!).

Jag tänkte att jag uppdaterar här hur det går varje måndag i maj. Och lägger ut inläggen på bloggens Facebooksida såklart. På instagram tänkte jag att vi helt enkelt kör under taggen #yogamaj och peppar varandra. Och om det är någon som skriver egna blogginlägg om det får ni gärna länka hit för jag vill gärna läsa, och länkar gärna tillbaka. Eller släng bara in en kommentar och berätta hur det går.

yoga-maj med hashtag
Ha nu en yogisk maj!

Namaste

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Trail & Inspiration
  2 maj, 2017 at 16:08

  Åh, vad jag skulle behöva köra yoga-maj!
  Får man hänga på om man vill ÖKA antalet yoga tillfällen, men inte köra exakt varje dag. (Att öka från noll är inte så svårt tänker jag…) Haha! 😀

  Kram M

  • Reply
   Malin - Lite Längre
   2 maj, 2017 at 17:13

   Absolut, det är hela tanken, att få in yogan igen, oavsett antal tillfällen/dagar! Kram M

 • Reply
  Mari
  3 maj, 2017 at 22:00

  åh, vad kul! Jag hakar också på, helgen blir en lång yogahelg, kika in och läs imorgon vetja 😉

 • Reply
  Yoga-maj: Första veckan - Lite Längre
  8 maj, 2017 at 20:57

  […] det var ju inte väder jag skulle skriva om, utan yoga. Och närmare bestämt min lilla utmaning #yogamaj. Är ni några fler som hakat på? Använd taggen på instagram så peppar vi varandra där också! […]

 • Reply
  Njae... Nytt försök va? - Lite Längre
  15 maj, 2017 at 20:59

  […] Lite knasig rubrik kanske… Men det är den bästa sammanfattningen jag kan komma på för den senaste veckans yoga. Och jag har ju lovat att uppdatera varje måndag hur det går med min lilla utmaning yoga-maj. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.