Träning

Njae… Nytt försök va?

Lite knasig rubrik kanske… Men det är den bästa sammanfattningen jag kan komma på för den senaste veckans yoga. Och jag har ju lovat att uppdatera varje måndag hur det går med min lilla utmaning yoga-maj.

Fast helt åt skogen är det inte. Jag har yogat.  Säkert fyra-fem dagar skulle jag tro. Men det har varit ganska ofokuserat och oengagerat på något sätt. Jag har fått påminna mig själv ordentligt om varför jag vill få igång yogan igen. 


Samtidigt som det har känts lite blaha blaha, så vill jag nog ändå klappa mig själv på axeln för att jag inte bara lägger ner när det känns trögt och jag inte riktigt hittar yoga-flowet. För jag tror jag vet vad det beror på – morgondagens återvändande till jobb – och jag hoppas att det ska släppa när jag hittat lite nya vardagsrutiner. Det pågår rätt mycket i kulisserna också, som tar tankekraft och energi. Som jag också hoppas ska ha löst sig framåt sommaren.

Min kvällslektyr för tillfället består (delvis) av en guide till yoga sutras – yogans bibel eller vad man ska säga. Där finns en hel del väldigt bra och tänkvärda grejer att ta med sig när yogan inte riktigt finner sin plats. För det är lite det som är grejen just nu – det är så mycket som vill ha prioritet!

I ljuset av det så tror jag att jag ska lägga fokus på andningsövningar – pranayama – under veckan som kommer. Så får ni tips på mina favoriter nästa måndag!

Hur har det gått för er som läser? Har ni några bra tips för att prioritera in yogan i en full vardag?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  21 maj, 2017 at 19:41

  […] och träning och jag får alltid mycket inspiration av att besöka henne. Hennes inlägg Njae…Nytt försök va? gav ett sug efter yoga..igen. Eller kanske att börja utöva det. Så som jag tänkt så många […]

 • Reply
  Mina fyra bästa yogiska andningsövningar - Lite Längre
  22 maj, 2017 at 19:59

  […] jag skrev om förra måndagen så tänkte jag ägna den här veckans inlägg på temat #yogamaj åt andningen. För den kan […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.