Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Svamp- och auberginepasta

Den här veckan var jag sugen på att göra något enkelt vegetariskt. Med ganska få ingredienser och utan massa tidsåtgång och krångel. Nåt som man liksom bara kan svänga ihop en vardag. Det blev svamp- och auberginepasta. Till det en riktigt grön sallad (ingen vitblek isbergssallad här inte…).

Svamp- och auberginepasta

svamp- och auberginepasta

Till 3-4 portioner:
1 aubergine
olivolja (går åt rätt så mycket)
ca 10-12 skogschampinjoner
2 hackade vitlöksklyftor
500g ekologiska krossade tomater
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
chilisås efter tycke och smak
spaghetti eller annan pasta
 
bladspenat eller ruccola
avocado
edamamebönor
saft från 0,5 citron
Skölj auberginen och skär i strimlor. Fräs i olivolja tills den är mjuk och fått lite färg (ca 4-5 min). Skölj och skiva svampen, fräs den i en torr panna. Lägg i aubergine och vitlök och låt fräsa nån minut. Tillsätt tomatkross, buljong och chilisås. Späd eventuellt med vatten. Låt puttra på svag värme ca 15-20 min.
Under tiden som såsen kokar ihop, så kokar du pastan. Gör salladen också under tiden. Koka edamamebönorna enligt påsen (mina var frysta) och tryck ur dem ur skidorna. Dela avocadon i lagom bitar. Blanda bönor, spenat och avocado och pressa över citronsaft. Blanda.
Servera pastan med såsen och salladen.
0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Veckans vegetariska: Favoriter i repris - Lite Längre
    8 januari, 2017 at 21:51

    […] Vad sägs t ex om fylld bakad potatis, eller grönkålspaj? Eller kanske lite snabbare varianter som en supersnabb lasagne, pestopasta med grönsaksfräs eller pasta med aubergine- och svampsås? […]

  • Leave a Reply