Den här veckan var jag sugen på att göra något enkelt vegetariskt. Med ganska få ingredienser och utan massa tidsåtgång och krångel. Nåt som man liksom bara kan svänga ihop en vardag. Det blev svamp- och auberginepasta. Till det en riktigt grön sallad (ingen vitblek isbergssallad här inte…).
Svamp- och auberginepasta
Till 3-4 portioner:
1 aubergine
olivolja (går åt rätt så mycket)
ca 10-12 skogschampinjoner
2 hackade vitlöksklyftor
500g ekologiska krossade tomater
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
chilisås efter tycke och smak
spaghetti eller annan pasta
bladspenat eller ruccola
avocado
edamamebönor
saft från 0,5 citron
Skölj auberginen och skär i strimlor. Fräs i olivolja tills den är mjuk och fått lite färg (ca 4-5 min). Skölj och skiva svampen, fräs den i en torr panna. Lägg i aubergine och vitlök och låt fräsa nån minut. Tillsätt tomatkross, buljong och chilisås. Späd eventuellt med vatten. Låt puttra på svag värme ca 15-20 min.
Under tiden som såsen kokar ihop, så kokar du pastan. Gör salladen också under tiden. Koka edamamebönorna enligt påsen (mina var frysta) och tryck ur dem ur skidorna. Dela avocadon i lagom bitar. Blanda bönor, spenat och avocado och pressa över citronsaft. Blanda.
Servera pastan med såsen och salladen.
1 thought on “Veckans vegetariska: Svamp- och auberginepasta”