Träning

Favoriter jag återvänder till

Det här med att variera sin träning för att undvika skador och överbelastning, det är ju himla bra tycker jag. Jag försöker tänka på det och ofta blir det ganska naturligt en variation, särskilt om man tittar över hela året, eftersom jag gärna varierar efter årstid.

Men ibland vill man ju faktiskt bara slippa tänka och bara göra, och då är det skönt att ha favoriter i bakfickan som man alltid kan ta till. Som sitter i ryggmärgen, och som man alltid kan ta till. Som kanske är lite mellanmjölk men funkar när man är trött och seg men ändå vill komma iväg och träna, utan att det kräver en massa kringarbete.

Därför passar vi i Bloggar om Hälsa den här veckan på att bjuda på våra favoritpass, så kanske det är någon som hittar någon ny favorit. Här är mina:

Standardlöprundan

Den är inte för lång. Snarare nästan för kort om jag är i bra form (vilket var länge sedan!). Funkar bra för promenader också, eftersom den är sådär lagom lång (dryga 5k). Men ändå tillräcklig för att jag ska få 1) massa frisk lantluft 2) pulshöjning i några backar och uppförslut och 3) känna att jag faktiskt tränat. Vi kallar den Grusvarvet.

Grusvarvet

Yogafavoriter

När det gäller yogan har jag flera favoriter, lite beroende på om jag är stressad och behöver varva ner men ändå sträcka ut, eller om jag vill göra något mer fysiskt och även på så sätt få mental utmaning. När jag yogar gör jag det ofta på intuition, särskilt när jag behöver något nedvarvande.

Ett annat pass som jag ofta gör, även nu när jag inte längre är gravid, är det pass jag kallat Yoga för lilla magen. Lagom utmanande, skönt balanserande.

pidgeon pose

 

Lite styrka för hela kroppen

Styrketräning är nog faktiskt min svaga punkt, men något jag ändå gör eftersom jag vet att min kropp behöver det för att kunna klara av och orka göra det jag vill. Därför brukar det bli ganska korta pass. Ofta bara ca 15-20 min. Ett gym vet jag inte när jag besökte sist, utan det är hemmastyrka som gäller. Gummiband och hantlar är de hjälpmedel som oftast får stå till tjänst. Det varierar lite, men det som är standard om jag vill styrketräna men inte känner mig särskilt kreativ, så blir det oftast typ så här:

15 x knäböj med hantlar
15 x höftlyft (ibland på pilatesboll)
15 x marklyft med hantlar
15 x axellyft med gummiband (stå på gummibandet)
15 x tricepspress med gummiband
15 x sittande rodd med gummiband

Kör tre varv, eller fem om du känner dig stark!

gummiband.jpeg

Har du några trygga favoritpass som du ofta återvänder till?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Camilla
  7 november, 2016 at 22:26

  Bra pass! Nu blev jag yogasugen 🙂

 • Reply
  Ingmarie
  11 november, 2016 at 22:16

  Tror det är superviktigt att ha ”välkända marker” att återkomma till.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.