Recept

Äppelsmulpaj med smak av kola

Mitt huvud håller på att bubbla över för tillfället. Av allt möjligt som vill ut, men inte riktigt har strukturerat sig ännu. Så här kommer istället det utlovade receptet på äppelpaj, lagom till söndagsfikat.

Äppelsmulpaj med smak av kola, 1 stor pajform

aeppelpaj100g smör
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
3 dl havregryn
4 stora äpplen
Kanel och vaniljpulver

Skala äpplena och klyfta dem tunt. Mät upp de torra ingredienserna till degen i en skål. Dela smöret (rumsvarmt) i bitar och arbeta in det med fingrarna till en smulig deg. Varva äpplen, kanel, vaniljpulver och deg i pajformen. Avsluta med ett ganska tjockt lager av degen. Grädda i 170 grader i ca 20 min eller tills äpplena är mjuka. Njut med vaniljglass, eller bara som den är. Det är kokossockret som gör att smaken blir riktigt härligt kola-aktig.

0

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Emma Hällbacka
    18 oktober, 2016 at 11:20

    Det låter ju hur gott som helst!!

  • Reply
    Mia
    19 oktober, 2016 at 14:21

    Jag känner doften ända hit! Och då har det ändå hunnit bli onsdag också 🙂

  • Leave a Reply