Veckans vegetariska

Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu

Veckans veggo-tips blir som vanligt ett snabbt och lättlagat recept. En snarlik variant finns i arkivet, och jag skulle säga att en kombo av dessa två nog hade blivit ännu bättre! Paprika, som saknas i dagens variant, hade förgyllt det hela, liksom svamp. Annars är det nog överlag ändå 2016 års variant den jag föredrar.

Snabb wok med frasig tofu

Wok med nudlar, wokgrönsaker och pak choi

Frasig tofu

Du behöver:
Nudlar av valfri sort och mängd
3-400 g naturell tofu
1-2msk soya samt vitlökspulver att marinera tofun i
0,75dl potatismjöl
0,5tsk gurkmeja
2 pak choi
450g frysta wokgrönsaker
Ett paket fryst mango

Sås:
1msk fisksås
1,5msk ostronsås
0,5msk soya
2 vitlöksklyftor
3msk vatten
Pressad lime
Sweetchilisås 

Skär tofun i tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i soya och vitlökspulver, stäng påsen och skaka runt så att alla tofubitarna täcks. Låt marinera i kylen. Gör gärna detta på morgonen eller tidigare under dagen om du har tid.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål eller djup tallrik.

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj pak choi och dela i ganska stora bitar. Ta fram en wokpanna eller stor stekpanna, häll i ganska mycket olja och sätt på ganska hög värme. Fräs pak choi och wokgrönsaker utan att de får färg.

Under tiden: lägg potatismjöl och gurkmeja i en djup tallrik och rulla tofubitarna i detta. Stek dem sedan frasiga i en annan stekpanna.

Klipp nudlarna i korta bitar (blir lättare att blanda med grönsakerna då) och blanda ner dem i wokpannan med grönsakerna. Häll över såsen och låt den koka in så att grönsaker och nudlar tar smak. Lägg i mangon på slutet och låt den precis tina.

Fördela de frasiga tofubitarna ovanpå.

0

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    FIT by Emma Hå
    13 juni, 2016 at 15:27

    Åh det låter ju hur gott som helst! Älskar wok 😀

  • Reply
    ISA
    13 juni, 2016 at 17:34

    åh lättlagat OCH gott. Det gillar vi! 😉

  • Reply
    Kari
    13 juni, 2016 at 19:46

    Intressant sätt att få fram crispet i tofun, det måste jag testa! Alternativet är ju att fritera och det känns ju lagom nyttigt.

    • Reply
      Malin - Lite Längre
      14 juni, 2016 at 20:49

      Ah, har inte ens tänkt på att man kan fritera den 🙂 Majsstärkelse funkar förresten precis lika bra som potatismjöl!

  • Reply
    FREEDOMtravel
    15 juni, 2016 at 16:04

    Ser gott ut! Nån dag ska jag bli bättre på att laga vegetariskt (inbillar jag mig ;))

    • Reply
      Malin - Lite Längre
      16 juni, 2016 at 12:15

      Det är ju faktiskt inte svårt egentligen. Bara man slutar tänka ”istället för kött” ?

  • Reply
    Sofia
    16 juni, 2016 at 08:27

    Frasig tofu är det få saker som slår 🙂 Jag åt det senast igår, marinerad med teriyaki, tamari och lime. Någonting säger mig att det kommer bli samma sak till lunch idag 😀 Ha en fin dag! Kram

    • Reply
      Malin - Lite Längre
      16 juni, 2016 at 12:16

      Fast tofu i microvärmt format tycker jag är typ jätteäckligt! Men nygjord och frasig är verkligen super. Tack för marinadtipset!

  • Reply
    bureborn
    16 juni, 2016 at 22:24

    Aha! Det är så man gör för att få sån där frasig tofu! Sån har jag bara ätit ”på lokal”, Hemma bara svampig och oattraktiv = bortvald.

    • Reply
      Malin - Lite Längre
      17 juni, 2016 at 07:16

      Precis. Det var en dörröppnare för mig också. Nu går den ju att äta. Dock inte microvärmd!

    Leave a Reply