Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu

Posted on 13 juni, 201623 juni, 2017

Veckans veggo-tips blir som vanligt ett snabbt och lättlagat recept. En snarlik variant finns i arkivet, och jag skulle säga att en kombo av dessa två nog hade blivit ännu bättre! Paprika, som saknas i dagens variant, hade förgyllt det hela, liksom svamp. Annars är det nog överlag ändå 2016 års variant den jag föredrar.

Snabb wok med frasig tofu

Wok med nudlar, wokgrönsaker och pak choi
Frasig tofu

Du behöver:
Nudlar av valfri sort och mängd
3-400 g naturell tofu
1-2msk soya samt vitlökspulver att marinera tofun i
0,75dl potatismjöl
0,5tsk gurkmeja
2 pak choi
450g frysta wokgrönsaker
Ett paket fryst mango

Sås:
1msk fisksås
1,5msk ostronsås
0,5msk soya
2 vitlöksklyftor
3msk vatten
Pressad lime
Sweetchilisås 

Skär tofun i tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i soya och vitlökspulver, stäng påsen och skaka runt så att alla tofubitarna täcks. Låt marinera i kylen. Gör gärna detta på morgonen eller tidigare under dagen om du har tid.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål eller djup tallrik.

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj pak choi och dela i ganska stora bitar. Ta fram en wokpanna eller stor stekpanna, häll i ganska mycket olja och sätt på ganska hög värme. Fräs pak choi och wokgrönsaker utan att de får färg.

Under tiden: lägg potatismjöl och gurkmeja i en djup tallrik och rulla tofubitarna i detta. Stek dem sedan frasiga i en annan stekpanna.

Klipp nudlarna i korta bitar (blir lättare att blanda med grönsakerna då) och blanda ner dem i wokpannan med grönsakerna. Häll över såsen och låt den koka in så att grönsaker och nudlar tar smak. Lägg i mangon på slutet och låt den precis tina.

Fördela de frasiga tofubitarna ovanpå.

12 thoughts on “Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu”

  1. FIT by Emma Hå skriver:
    13 juni, 2016 kl. 15:27

    Åh det låter ju hur gott som helst! Älskar wok 😀

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      14 juni, 2016 kl. 20:48

      Kul att du tycker det! Wok är verkligen super som snabbmat.

      Svara
  2. ISA skriver:
    13 juni, 2016 kl. 17:34

    åh lättlagat OCH gott. Det gillar vi! 😉

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      14 juni, 2016 kl. 20:48

      Kul att du gillade det!

      Svara
  3. Kari skriver:
    13 juni, 2016 kl. 19:46

    Intressant sätt att få fram crispet i tofun, det måste jag testa! Alternativet är ju att fritera och det känns ju lagom nyttigt.

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      14 juni, 2016 kl. 20:49

      Ah, har inte ens tänkt på att man kan fritera den 🙂 Majsstärkelse funkar förresten precis lika bra som potatismjöl!

      Svara
  4. FREEDOMtravel skriver:
    15 juni, 2016 kl. 16:04

    Ser gott ut! Nån dag ska jag bli bättre på att laga vegetariskt (inbillar jag mig ;))

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      16 juni, 2016 kl. 12:15

      Det är ju faktiskt inte svårt egentligen. Bara man slutar tänka ”istället för kött” ?

      Svara
  5. Sofia skriver:
    16 juni, 2016 kl. 08:27

    Frasig tofu är det få saker som slår 🙂 Jag åt det senast igår, marinerad med teriyaki, tamari och lime. Någonting säger mig att det kommer bli samma sak till lunch idag 😀 Ha en fin dag! Kram

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      16 juni, 2016 kl. 12:16

      Fast tofu i microvärmt format tycker jag är typ jätteäckligt! Men nygjord och frasig är verkligen super. Tack för marinadtipset!

      Svara
  6. bureborn skriver:
    16 juni, 2016 kl. 22:24

    Aha! Det är så man gör för att få sån där frasig tofu! Sån har jag bara ätit ”på lokal”, Hemma bara svampig och oattraktiv = bortvald.

    Svara
    1. Malin - Lite Längre skriver:
      17 juni, 2016 kl. 07:16

      Precis. Det var en dörröppnare för mig också. Nu går den ju att äta. Dock inte microvärmd!

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com