Veckans veggo-tips blir som vanligt ett snabbt och lättlagat recept. En snarlik variant finns i arkivet, och jag skulle säga att en kombo av dessa två nog hade blivit ännu bättre! Paprika, som saknas i dagens variant, hade förgyllt det hela, liksom svamp. Annars är det nog överlag ändå 2016 års variant den jag föredrar.
Snabb wok med frasig tofu
Du behöver:
Nudlar av valfri sort och mängd
3-400 g naturell tofu
1-2msk soya samt vitlökspulver att marinera tofun i
0,75dl potatismjöl
0,5tsk gurkmeja
2 pak choi
450g frysta wokgrönsaker
Ett paket fryst mango
Sås:
1msk fisksås
1,5msk ostronsås
0,5msk soya
2 vitlöksklyftor
3msk vatten
Pressad lime
Sweetchilisås
Skär tofun i tärningar och lägg i en plastpåse. Häll i soya och vitlökspulver, stäng påsen och skaka runt så att alla tofubitarna täcks. Låt marinera i kylen. Gör gärna detta på morgonen eller tidigare under dagen om du har tid.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål eller djup tallrik.
Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj pak choi och dela i ganska stora bitar. Ta fram en wokpanna eller stor stekpanna, häll i ganska mycket olja och sätt på ganska hög värme. Fräs pak choi och wokgrönsaker utan att de får färg.
Under tiden: lägg potatismjöl och gurkmeja i en djup tallrik och rulla tofubitarna i detta. Stek dem sedan frasiga i en annan stekpanna.
Klipp nudlarna i korta bitar (blir lättare att blanda med grönsakerna då) och blanda ner dem i wokpannan med grönsakerna. Häll över såsen och låt den koka in så att grönsaker och nudlar tar smak. Lägg i mangon på slutet och låt den precis tina.
Fördela de frasiga tofubitarna ovanpå.
12 Comments
FIT by Emma Hå
13 juni, 2016 at 15:27Åh det låter ju hur gott som helst! Älskar wok 😀
Malin - Lite Längre
14 juni, 2016 at 20:48Kul att du tycker det! Wok är verkligen super som snabbmat.
ISA
13 juni, 2016 at 17:34åh lättlagat OCH gott. Det gillar vi! 😉
Malin - Lite Längre
14 juni, 2016 at 20:48Kul att du gillade det!
Kari
13 juni, 2016 at 19:46Intressant sätt att få fram crispet i tofun, det måste jag testa! Alternativet är ju att fritera och det känns ju lagom nyttigt.
Malin - Lite Längre
14 juni, 2016 at 20:49Ah, har inte ens tänkt på att man kan fritera den 🙂 Majsstärkelse funkar förresten precis lika bra som potatismjöl!
FREEDOMtravel
15 juni, 2016 at 16:04Ser gott ut! Nån dag ska jag bli bättre på att laga vegetariskt (inbillar jag mig ;))
Malin - Lite Längre
16 juni, 2016 at 12:15Det är ju faktiskt inte svårt egentligen. Bara man slutar tänka ”istället för kött” ?
Sofia
16 juni, 2016 at 08:27Frasig tofu är det få saker som slår 🙂 Jag åt det senast igår, marinerad med teriyaki, tamari och lime. Någonting säger mig att det kommer bli samma sak till lunch idag 😀 Ha en fin dag! Kram
Malin - Lite Längre
16 juni, 2016 at 12:16Fast tofu i microvärmt format tycker jag är typ jätteäckligt! Men nygjord och frasig är verkligen super. Tack för marinadtipset!
bureborn
16 juni, 2016 at 22:24Aha! Det är så man gör för att få sån där frasig tofu! Sån har jag bara ätit ”på lokal”, Hemma bara svampig och oattraktiv = bortvald.
Malin - Lite Längre
17 juni, 2016 at 07:16Precis. Det var en dörröppnare för mig också. Nu går den ju att äta. Dock inte microvärmd!