Skip to content
Menu
Lite Längre
  • Hem
  • Om Lite längre
  • Kontakt
  • Mitt ekologiska
    • Mitt ekologiska badrum
  • Yoga
  • Linktree
  • Linköping Yoga Festival – tema Gemenskap och Omtanke!
Lite Längre

Veckans vegetariska: Wok med tofu

Posted on 22 januari, 20132 juni, 2017

Börjar gilla de här köttfria måndagarna skarpt. Man får hitta på lite, vara lite kreativ, blanda nytt med beprövat. Den här veckan blev det improviserad wok. Med tofu som huvudsaklig proteinkälla. Namnam!

Wok med tofu

wok med tofu 1
Börja med att ugnsbaka tofu enligt instruktion på förpackningen. Du behöver: 1 paket tofu, soya (jag använder alltid den med mindre saltmängd), färsk ingefära, vitlök och lite socker.
Under tiden tofun gottar sig i ugnen hackar du grönsaker i lagom wokstora bitar.
wok med tofu 2
Valfritt vilka, jag använde champinjoner, röd paprika, broccoli och pak choi. Ta också fram ett paket fryst mango (man kan såklart använda färsk, men den frysta är så smidigt färdigtärnad…). Förväll broccolin någon minut i lättsaltat vatten.
Koka nudlar av valfri sort (eller använd woknudlar som tillreds direkt i pannan). Ta fram en stor panna eller wokpanna om du har. Woka på! Först det som tar längre tid (som svamp och paprika), och så i med mer snabbwokade grönsaker på slutet. Skvätt gärna i lite av marinaden från tofun för smak. Ha sist i tofu och mango. Strö över cashewnötter vid servering och smaka av med chilisås och soya om det behövs. Klart!
wok med tofu 3

3 thoughts on “Veckans vegetariska: Wok med tofu”

  1. Sofia - ett bättre du skriver:
    22 januari, 2013 kl. 10:27

    Köttfria måndagar är en bra grej… borde man kanske införa här också… Men tofu, alltså jag aldrig smakat på tofu, fråga mig inte varför, tycker bara det verkar så himla läskigt, haha :). Men det är säkert supergott, får ta och köpa det någon gång minsann!

    Svara
    1. blue_malin skriver:
      24 januari, 2013 kl. 19:34

      Det smakar inget, så man får marinera rejält. Funkar dock sådär i matlådan märkte jag.

      Svara
  2. Pingback: Veckans vegetariska: Snabb wok med frasig tofu | Lite Längre

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste inläggen

  • Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lite mer levande
  • Julgodis som funkar året om
  • Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Senaste kommentarer

  • Hannas krypin om Snabba ugnsrostade kokoschips
  • Hampus om Shoppinglördag
  • Malin - Lite Längre om Mina fyra bästa yogiska andningsövningar
  • vit tvålpump om Veckans vegetariska: Ugnsbakad sötpotatis med fetaost och spetskål
  • Lisel Humla om Fyra tips på hållbara julklappar 360° – för allas skull!

Mest lästa just nu

  • Gör det själv: Värmande vetekudde
    Gör det själv: Värmande vetekudde
  • Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
    Veckans vegetariska: Morots- och fetaostbiffar
  • Om jag fick en extra timme varje dygn...
    Om jag fick en extra timme varje dygn...
  • Varför blir man så kissnödig när man simmar?
    Varför blir man så kissnödig när man simmar?
  • Där ingen skulle tro att någon kunde bo
    Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ta en titt i arkivet!

Kategorier

Follow
Integritet och cookies: Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning.
Om du vill veta mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se: Cookie-policy
©2023 Lite Längre | WordPress Theme by Superbthemes.com