Friluftsliv

Improvisationsäventyr

Efter en ganska tuff vecka känner jag att skrivarenergin så smått börjar återvända. Och det är faktiskt tur, för jag har så mycket att skriva om! Jag skulle nog kunna skriva på heltid i flera veckor bara för att få ur mig alla idéer och tankar som surrar just nu. Det är typ alldeles för fullt i mitt huvud…

Så jag nöjer mig med att tipsa om världens enklaste äventyr: att umgås med en fyraårig tjej. Det är precis vad jag gjort idag och här kommer lite glimtar från det.

Cykel är ett stående inslag i våra ävenflykter numera. Världens bästa sätt att transportera sig med barn! Idag tog jag MTBn och stor-Trollet sin springcykel och det visade sig i efterhand vara ett kanonval.

Första stoppet blev i en av områdets lekplatser, där jag fick instruktioner om att lägga mig i hängmattan så att mini-Malin kunde göra fart på mig, för sen skulle hon leka själv tills farten stannat. Microvila för den trötta mamman, inte mig emot!

Därefter tog vi cyklarna igen och passerade utsiktsplatsen vid Cloettabron för ett kort stopp innan vi trampade vidare. Jag föreslog en avstickare ner mot Motala ström vid någon lämplig stig och fick genast gehör:

Den här stigen ser kul ut, mamma, den tar vi!


Det är min cykeltjej, det! Äventyrare och upptäckare ut i fingerspetsarna, och jag kan bara hoppas att det håller i sig. Jag uppmuntrar det i alla fall ständigt. 

Vi pausade självklart en stund vid strömmen för att kasta bark och kottar i blåsten innan vi trampade hemåt förbi myrornas motorväg och barrbeklädda fin-stigar. 


De här små vardagsäventyren som man aldrig riktigt vet varken vart de bär eller var de slutar, de är verkligen mumma för en utsjasad och sargad småbarnsmamma. Upptäckarglädjen, ögonglittret, förmågan att se spänningen på nära håll och rörelseenergin, det är verkligen något som smittar, och som gör sig bäst när man får uppleva det tillsammans.

Har du äventyrat nåt i helgen?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  6 juni, 2017 at 10:18

  Värsta bästa =) Kul! Jag äventyrade också på en cykel, men inne på ett gym…gick faktiskt bra, men ja….löpningen längtar jag efter =)

 • Reply
  Trail & Inspiration
  7 juni, 2017 at 08:48

  Barn är så himla bra på det där med vardagliga äventyr. Bara att hänga på!! 🙂
  Kram M

 • Reply
  Löpar-Åsa
  9 juni, 2017 at 13:50

  Så underbart när man får med sig barnen och de njuter lika mycket som man själv. Mina killar kan vara lite tröga nu, men väl ute brukar det vara himmelskt!

 • Reply
  Ingmarie
  10 juni, 2017 at 19:02

  Äventyrar nästan varje dag på något vis.Om man nu anser le mot en okänd, ta ny väg på löprundan/swimrun-rundan och testa ny mat kallas äventyr. 🙂 Och skönt du är lite piggare men ta det easy! KRAM

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.